Pekmezli armut tatlısı tarifi. Pekmezli armut tatlısı nasıl yapılır? Hem görünümü hem de kendisi oldukça lezzetli olan pekmezli armut tatlısı nasıl yapılır?
[Linki Görebilmeniz Icin Üye Olmaniz Gerekiyor! Üye Olmak Icin Tiklayin...]
Malzemeler
4 adet iri boy armut
3 bardak pekmez
2 bardak su
4 adet karanfil
1 defne yaprağı
1 çubuk tarçın
Servis için
Kaymak ya da Dondurma
Pekmezli Armut Tatlısı Tarifi
Armutların sapı üzerinde kalacak şekilde soyun.
Tabanlarını dik durabilecek şekilde kesin ve göbeğindeki çekirdekleri çıkartın
Armutlara bıçağınızla üzerlerine derin olmayan yatay çizikler yapın.
Bir tencere alın, pekmezi, suyu, defne yaprağını, karanfilleri ve tarçın çubuğunu içine atın. Kaynama noktasına kadar yüksek ateşte pişirin
Ateş tencereyi tıkırdatmaya başladığında armutları tencerenin içine atın ve ocağı kısın
Tencerenin kapağını kapatıp 45 dakika boyunca kısık ateşte pişirin
Sonra tencerenin ağzını açın ve armutları kenara alın
Tencerenin altındaki ateşi harlandırın ve içindeki sıvı, sos kıvamına gelip köpürene kadar kaynatın
Tabağın ortasına armutlarınızı koyun, çektirerek köpürttüğünüz sosu üzerine dökün. Kaymak veya dondurma ile servis yapın.
Afiyet olsun…