Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21.Ocak.2019   #1
DurumuÇevrimdışı
Ozge
Moderator
Üye No: 41
Üyelik tarihi: 15.Aralık.2018
Şehir: Avrupa
Mesaj Sayısı: 2,847
Konu Sayısı: 943
Beğendikleri: 24
Alınan Beğeni: 101
HF Ticaret Sayısı: (0)
HF Ticaret Yüzdesi: (%)
Ruh Hali
Kan Grubum: A RH +

Standart Salsa Soslu Tavuk

Malzemeler:

• 8-10 adet tavuk baget
• 1 çorba kaşığı soya sosu
• 3 çorba kaşığı zeytinyağı
• Yarım tatlı kaşığı karabiber
• Yarım tatlı kaşığı tuz

• Sos için:

• 5 adet orta boy domates
• 3 adet sivri biber
• 2 diş sarımsak
• 2 tatlı kaşığı zeytinyağı


Hazırlanması:

Önce sosu hazırlanır. Pişeceği tencereye rende domates, çok ince doğranmış biber, dövülmüş sarımsak, şeker, zeytinyağı tuz ve karabiber konur.
Tencere orta-kısık ateş arasındaki ocağa yerleştirilir. Kapağını kapatmadan ara sıra karıştırarak suyu azalıp, kıvam alana dek pişirilir.
Bu arada tavuk bagetlerin derisi çıkarılır. Kolay pişmesi için bıçakla birkaç yerine kesik atılır.
Yayvan bir tencereye zeytinyağı konur. Orta ateşte ısınınca bagetler tek sıra olacak şekilde tencereye yerleştirilir.
10 dakika bir yüzü, 10 dakika diğer yüzü sadece renk alacak kadar kızartılır.
İkinci yüzü kızarttıktan sonra soya sosu gezdirilir. Tuz ve karabiber serpilir.
Kıvam alana dek pişmiş sos tavuk bagetlerinin üzerine dökülür. Tencerenin kapağı kapatılır.
Orta ateşte 20 dakika piştikten sonra sıcak olarak servise sunulur.

  Alıntı

Ozge Üyenin Son 5 Konusu
Baslik Kategori Son Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj
Karaciger Yağlanması | Hepatosteatoz Dahiliye Ozge 0 639 13.Şubat.2019 17:22
Tetanoz nedir? Dahiliye Ozge 0 603 13.Şubat.2019 17:20
Bamyalı Tavuk Tarifi Et - Tavuk - Balık Ozge 0 1669 10.Şubat.2019 20:57
Fırında Mantarlı ve Balkabaklı Tavuk Et - Tavuk - Balık Ozge 0 565 10.Şubat.2019 20:56
Fırında Sebzeli Tavuk Butları Et - Tavuk - Balık Ozge 0 547 10.Şubat.2019 20:53