Berliner :
Almanya denilince akla gelen lezzetlerden bir klasik
Berliner Tarifi için Malzemeler
1 çay bardağı ılık süt ( 125 gr )
2 çorba kaşığı toz şeker ( 30 gr )
125 gr oda sıcaklığında tereyağı
1 fiske tuz
1 paket vanilya
2 tane yumurta ve ayrıca 1 yumurtanın daha sadece sarısı
1 paket instant maya veya yarım paket yaşmaya
500 gr 4 su bardağı un çok dolu olmasın
Yapılış:
Sütü,yumurtayı,tereyağını,toz şekeri,tuzu,vanilyayı,instant mayayı, çukur bir kaba alın iyice karıştırın unu azar azar ilave edin kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın
Berliner hamurunun üzerini streç folyo ile sarın üzerini sıcak tutacak şekilde sarın 1,5 dinlendirin
Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alın fırın tepsisine aralıklı olarak koyun üzerine streç folyoyu kapatın onun üstünede bir bez kapatın 1 saat dinledinrin
Tencereye sıvıyağı alın büyük ocağa koyun kısık ateşte berlinerleri önlü arkalı kızartın,
Berlinerler soğumaya başlayınca Sıkma torbasına sivri uçlu başlığı takın nutellayı veya meyve püresini koyun
Berlinerlerin içine nutellayı sıkın isteğe göre üzerine pudra şekerini serpin servis yapın
Afiyet Olsun.