Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15.Aralık.2018   #2
DurumuÇevrimdışı
Adenca
Adenca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye No: 34
Üyelik tarihi: 11.Aralık.2018
Şehir: 35 İzmir
Mesaj Sayısı: 4,909
Konu Sayısı: 1324
Beğendikleri: 83
Alınan Beğeni: 136
HF Ticaret Sayısı: (0)
HF Ticaret Yüzdesi: (%)
Ruh Hali
Ruhsuz
Kan Grubum: AB RH +

Standart

Palet de (Renk Seçim Aracı), Üst renkleri (Foreground)seçiyoruz.



İmajımızı PSD Formatında kaydettikten sonra, Layer özelliklerini biraz daha inceleyelim.
Layer Penceresinden tuşuna basarak yada Layer > New > Layer ile yeni bir Layer açalım. (Shft+Ctrl+N).
Layer Properties'de Name kısmına, "Dikdörtgen" yazalım. Layer ımız seçili iken (Mavi Renk) ( Göz ve Fırça açık - görünür olacak), tekrar Tool Box dan Marquee Tool aracına gidip Rectangular Marquee Tool'u seçerek - bu defa Shift tuşuna basılı tutmadan - istediğimiz büyüklükte bir Dikdörtgen çizelim. Eğer çizim sırasında Shift tuşunu basılı tutarsak çizimimizin Kare olacağını bir kez daha hatırlatalım. Dikdörtgenimizi boyamak için tekrar Swatches penceresinden bir renk seçelim. Bu defa Yeşil'i seçtik (RGB Green). Bu defa Renk Değişim Aracında üstteki renk "Foreground" Yeşil oldu. Tekrar Tool Box'dan Paint Bucket Tool'u seçip, imajımızda seçili olan dikdörtgenin içine tıklıyoruz. Layer Penceremizde Üçüncü Layer'imiz olan "Dikdörtgen" isimli Layer ımız da da Yeşil renkte bir Dikdörtgenimiz oldu.
Önceden gördüğümüz gibi imajın içinde Layerleri -Layerlerin içindeki resimleri- sürükleyerek taşımak için Tool Box 'tan Move Tool aracını , seçip sürükleyerek taşıyorduk. Move Tool Aracının özelliklerinden bahsedersek, bu aracı seçtiğimizde, Tool Options Bar'a dikkat edersek, "Auto Select Layer" kutucuğunu görürsünüz. Şayet bu kutucuk işaretli değilse, Move Tool Aracını imajımızın içindeki herhangi bir resmin üzerinde sağ tuş ile tıklarsak o resmin hani Layer de olduğu en üstte olmak üzere altındaki bütün Layerlerin listesini gösterir. Buradan Layer Penceresindeki istediğiz Layer'i seçebiliriz. Ancak bu kutucuk işaretli ise Move Tool Aracını hangi resim üzerine tıklarsak, Layer Penceresinde o resmin Layer'ini otomatik olarak seçer.



Üçüncü "Dikdörtgen" Layer'ımızı yaptık.



Move Tool ile Tool Options Bar'da "Auto Select Layer"'i Seçmek.



Layer Penceresinde Layerlede bulunan göz şekline ise tıklarsanız, "Göz" ikonu kaybolur ve o layere ait resim imajımız da görünmez. Resmi tekrar görmek için "Gözün" kaybolduğu ikonuna tekrar tıklayıp "Göz" ikonunu aktif hale getirmemiz gereklidir. Yani istemediğimiz layerleri imajdan silip, sonradan pişman olmaktansa, "Göz" ikonu ile kapatıp, tekrar açabiliriz
Move Tool" Aracının Kullanımını animasyonlu görmÜN



Layer Penceremizin Boyutlarını sağ alt köşesinde bulunan noktasından tutup çekerek -yandaki şekildeki gibi- büyültüp, küçültebiliriz.


Layer'leri Kontrol Penceresi. (1)




İmajımızı PSD Formatında kaydettikten sonra, Layer Penceremizde üst köşede bulunan 'un özelliklerini de biraz daha inceleyelim.
Bu yan ok tuşuna basınca, yandaki resimde görüldüğü gibi Layer'leri Kontrol Penceresi açılır. Bunları yukarıdan aşağıya doğru sırası ile inceleyelim; (1)
New Layer: Yeni bir Layer yaratmamıza yarar.
Dublicate Layer: İşaretleyerek seçtiğimiz (mavi renk olan ve önünde fırça resmi bulunan ) Layer'in bir kopyasını çıkarıp yeni bir layer olarak Layer Penceresine yerleştirir.
Delete Layer: İşaretli Layer'i siler.
New Layer Set: Yeni bir Layer Set oluşturur.
Layer Properties: İşaretli Layer'in Özelliklerini açar.(Layer'e yeni bir ad verebiliriz,adını ve rengini değiştirebiliriz.)
Blending Options: İleride göreceğimiz efektleri düzenlememize yarayan ve çok sık kullanacağımız "Layer Style" Penceresini açar. ("Harmanlama-Karışım Seçenekleri" penceresi de denebilir).


Layer Style" Penceresi



Merge Down: Layer bir altındaki Layer ile birleşip tek bir Layer yapar.
Merge Visible: Layer Penceresinde Göz ikonlarının yanlarındaki boş kutucuklara tıklarsak bu kutucuklarda zincir şekli yer alır. Bunu anlamı; zincir ile işaretlenmiş Layerler beraber hareket etmek zorundadırlar (Constrain).Yani birbirleri ile alakalı olmuşlardır. Buna "Link" oluşturma da denir. Hatırlarsanız, Layerler, yanlarındaki Göz ikonlarını kapattığımızda imajımızdan kayboluyorlardı. Yani "Görünmez" oluyorlardı. zincir ile işaretlenmiş herhangi bir Layerleri görünmez yaparsak (Göz İkonunu kapatarak), "Merge Visible" seçeneği ile sadece görünen Layerleri birleştirip tek bir Layer yapar, görünmeyen Layeri yalnız bırakır.
Flatten Image: Bütün Layerleri birleştirip kapatır. İmajımızı bu şekilde kaydedip kapatırsak, bir daha açtığımızda Layerlerimizi göremeyiz.
Palette Options: Layerlerin içlerindeki küçük pencerelerin (Paletlerin) büyüklük ve küçüklüklerini ayarlamamızı sağlar veya pencereleri yok edip Layer Penceresinde sadece Layer adlarını gösterir.
Eğer Layerleri zincir ile işaretleyip, tekrar 'u tıklarsak bu defa Layer Kontrol Penceresinin yeni özellikleri ortaya çıkar (2).
Şimdi buradaki yenilikleri inceleyelim;
New Set From Linked: zincir ile işaretleyip Link oluşturduğumuz Layerlere yeni bir "Set" yaratır.
Lock All Linked Layer: Link oluşturduğumuz bütün Layerleri müdahalelere karşı kilitler. Kilitli Layerlere işlem yapamayız.
Merge Linked: Sadece zincir ile işaretleyerek Link oluşturduğumuz Layerleri birleştirip tek bir Layer yapar.



Zincir ile Layerleri Link haline getiriyoruz.





Layer Penceresine herhangi bir Layer'e Sağ tuş ile tıklarsak yandaki şekildeki gibi yeni özellikleri açılır. Gerçi bu özellikleri ileride Maskeleme, Type Tool yazı aracı kullanımı ve imaja filitrelerin uygulanmasında daha geniş olarak açıklayacağız. Ancak Layer penceremizi tanımak açısından burada da kısaca gözgezdirmek zorundayız. Yandaki resimde aktif olanlardan yukarıda bahsetmiştik, şimdi sadece aktif olmayan pencereleri açıklarsak;
Enable Layer Mask: Layer'e uyguladığımız maskelemeyi aktif hale getirir.
Rasterize Layer: Photoshop'un Yazı Aracı olan Type Tool ile bir yazı (Text) yazdığımızda bu yazıya direkt olarak filitreleri uygulayamayız. Bunun gibi Photoshop'un Türkçe karakterleri tanımama özelliği olduğundan yazılarımızda Türkçe karakter kullanamıyoruz. Örneğin küçük harf ile " ı " yazamıyoruz. Bu nedenle önce küçük harf ile " i " yazıyoruz. Daha sonra Layeri "Rasterize Layer" ile rasterize ederek, yazımızı "Text - yazı" özelliğinden çıkarıp, " i " harfini üzerindeki "nokta (.)" işaretini Marquee Regtanguar ile işaretleyip seçerek siliyoruz. İşte artık küçük bir " ı " harfimiz oldu.
Copy Layer Style: Layer üzerine evvelce uygulanmış Efektleri kopyalar. (Photoshop'un eski sürümlerindeki "Efektler" adının 6.0 sürümü ile "Layer Style" olarak değiştiğinden evvelce bahsetmiştik.)
Paste Layer Style: Kopyalanmış Efektleri seçilen Layer'e yapıştırır.
Paste Layer Style to Linked: zincir ile link verilmiş olan tüm Layerlere kopyalanmış efektleri yapıştırır. Böylelikle aynı efekti her Layer'e vermek için tek tek uğraşmazsınız.
Clear Layer Style: Layerdeki efekti siler.


Zincir ile işaretlenmiş Layer'lerin Kontrol Penceresi. (2)




Palette Options ile Layer'in iç pencerelerinin büyüklüklerini ayarlayabiliriz veya pencereleri "None" ile kapatabiliriz.



Layer'e "Sağ Tuş" ile tıklarsak yeni özellileri açılır.



Transparent Layer Seçimi yapabiliriz.



Layerler ile ilgili bir kaç konuya daha değinmek gerekiyor. Bu bölümde Layer'i seçme "Select Layer Transparency" işlemini yani Layer'in Transparent Seçimini anlamaya çalışacağız. Hatırlarsanız evvelce Layer'in içindeki küçük pencerelerden bahsetmiştik. Örnek imajımızdaki "Kare Layer" 'ine dikkat edersek, küçük pencere içinde imajımızdaki mavi renkli kare şeklini görürüz.



Buradaki mavi rengin etrafında karelere ayrılmış alanlar Transparent zeminleri ifade eder. Bunun anlamı şudur; layerdeki mavi renkli imaj altındaki Layerde ne renk varsa o rengin üzerinde kalır ve karelere bölünmüş alanlar alttaki imajın rengini alır. Örneğimizdeki imajımızda "Kare" adlı Layer seçili iken Fırça Aracı [Paintbrush Tool-(B)] ile mavi renkli karemizin dışından üzerine doğru başka bir renktte bir çizgi çizelim. Layer'in içindeki küçük pencere,




şeklini alır. Yani çizdiğimiz şekil karenin dışından başlayarak içine girdi dolayısıyla mavi renkli kare şeklimizin dışına taştı. Oysaki biz, çizdiğimiz bu şeklin sadece mavi renkli karemizin içinde kalmasını, dışarıya taşmamasını istiyoruz. Bunun kolay yolu Layer'in içindeki pencereye sağ tuş ile tıklayarak



(veya Ctrl+sol tuş ile tıklayarak), açılan pencereden "Select Layer Transparency" komutunu seçmekle imajımızdaki mavi renkli karemizi seçili hale getiriyoruz. Şimdi yukarıda bahsettiğimiz, Fırça Aracı ile boyama işlemini tekrar yapalım. Bu defa görüyoruz ki sadece seçmiş olduğumuz mavi renkli karemizin içine çizim yapabildik. karenin dışına ise Fırça Aracı çalışmadığı için herhangi bir çizgi çizemedik.

Kısaca özetlersek, "Select Layer Transparency" komutunu ile imajımızda aynı Layer içinde ve sadece seçtiğimiz kısma müdahale edebiliyoruz.

Photoshop 6.0'ın bizim için çok faydalı bir özelliğini daha inceleyelim. Ana Menüden, Layer/Arrange ile Arrange'ı açalım. Arrange, Layerlerdeki şekillerimizin imaj penceresinde ayarlamak, düzenli bir şekilde sıraya sokmak, birbirleri arasındaki yerlerini düzenlemek için kullanacağımız çok kolaylıklar sağlayan bir özelliktir.
Bring to Front: Seçtiğimiz Layer'i Layer Penceresinin en üst sırasına taşır.
Bring Forward: Seçtiğimiz Layer'i Layer Penceresinde bir üst sıraya taşır.
Send Backward: Seçtiğimiz Layer'i Layer Penceresinde bir alt sıraya taşır.
Send to Back: Seçtiğimiz Layer'i Layer Penceresinin en alt sırasına gönderir. (Background'un üstüne.)
*Hatırlatma yapalım, biliyorsunuz ki Layer Penceresinde, üstte olan Layere ait resim, imaj penceresinde de bir alttaki Layer resminin üstünde yer alır. Biraz karışık oldu alt-üst derken, ama sizler deneyerek daha kolay anlayabilirsiniz... :-))

Tekrar Ana Menüden, Layer > Aling Linked ile Aling Linked'i açalım.
Aling Linked, zincir ile link yaptığımız Layerlere ait imajların imaj penceresinde düzenlenmesini, hizalanmasını sağlar. Arrange'den farkı ise buradaki değişiklik Layer Penceresinde değil de sadece imaj Penceresinde olur. Yani Layerlerin sırası değişmez. Seçilen Layerden hangi Layer'e ile link veridi ise link verilen Layer'e ait resim seçilen Layerdeki resme göre imaj penceresinde hizalanır, düzenlenir. Bu özellik, "Araç Seçenekleri Çubuğu"ndan da kontrol edilebilirler.



"Transparent Layer Seçimini" örnek imajımızın, imaj penceresinde inceleyelim.



Bunları Açıklayalım;
Top Edges:İmaj Penceresinde, link verilen resmi seçili Layer'e ait resmin hizasına çekerek, üst kenarına hizalar.
Vertical Centers:İmaj Penceresinde, link verilen resmi seçili Layer'e ait resmin hizasına çekerek, dikey olarak ortalar.
Botton Edges:İmaj Penceresinde, link verilen resmi seçili Layer'e ait resmin hizasına çekerek, alt kenarına hizalar.
Left Edges:İmaj Penceresinde, link verilen resmi seçili Layer'e ait resmin (kendi hizasına çekmeden), sol kenarına hizalar.
Horizonal Centers:İmaj Penceresinde, link verilen resmi seçili Layer'e ait resmin (kendi hizasına çekmeden), yatay olarak hizalar.
Right Edges:İmaj Penceresinde, link verilen resmi seçili Layer'e ait resmin (kendi hizasına çekmeden), sağ kenarına hizalar.




"Arrange" özelliği ile Layerleri alta ve üste taşıyabiliriz.



Alink Linked" ile resimlerimizi hizalıyoruz.



Layer Kısmı Bitti Hayırlısıyla Sonraki Ders Filtreler Devam Edecek.....


File(Dosya)
Revert(Eski haline çevir):Resim üzerinde yapılan çeşitli değişiklikleri tekrar eski haline getirmek için kullanılır.
Palace(pleys)yerİ,PDP Şeklindeki Dosyaları Fotoshop ortamına çevirir. İmportl:Bu menü üçüncü parti filtreleri üçüncü parti plaginleri taramak için kullanılır.
Skeynir varsa eğer o sikeynirini plagın içerisi koymuşsak import altında görünülenir.
Export:fotoshop ortamında hazırlanan dekupelerin petlerini ülüsleytır â göndermek için yani pet formatında kaydetmek için
Workgrup:
Automate(otomatikleştır):
File info(dosya bilgisi):Resim hakında bilgileri içerir.Yapanı,ünvanı …vs yi içeren tablo bilgileridir.
Jump to(jam tu)osyayı başka proğramla aç.Sift+ctrl+m
Export
Zoom view(zomlayarak görme):
Template:kalıpade kalıp,ve diğer ayarlar yapılır.Folderden dosya seçilir.
Edit(Düzen)
Editüzen den fade oldur.Bir resme uygulanan filtreyi burada düzenleyebiliriz.Örneğin Bir filtre uyguluyoruz. Sonra fadeye giriyoruz.Fade Opasitiy(netlik)ayarı yapılır.
Paste info(içine yapıştır)
Örnek:
Select All+ cut
+bir alan seç edit+select info layer penceresinden maske seçiliyor +filter
Sonra,Filter+Blur
Chek spellik:yazım kontrolünü sağlar.Yazılan bir yazıda düzenlemeyi sağlar.değiştirme,tümünü değiştirme,ekleme yapılır,yapılabilir.İngilizcedir.
Find&replace text (Fayn repliys )tek:metin bulup değiştirir.Örneğin E ‘yi Â’ya çevirmek için kullanılır.Başka harfleride değiştirebiliriz.resme yazılan metindeki harflerden bahsediyorum.sonra,en yakınını bul,hassas hal…vs
Örneğin fint what â birinci harf yazılır.
Change todeğiştir)ikinci harf yazılır.

Fillolgu.Resimden bir alan seçilir, ve renk verilir.Ön plan renginden. Foregrouncolor(foregrontkalır):
Bir alan seç renk paletini tıkla+(backgroundcolor)Bedrondkalır arka plan rengini uygulamak için kullanılır.
Patent(paten)dolgu malzemesi oluşturur.
Örnek:
Edit+fill+foregrount color gereken renk ayarları yapılır.
Bir resim açarız.ve bir alan seçeriz.dolgu vereceğimiz bir alan.Birisi ön plan vermek için kullanılır.Bir diğeride arka plan rengini vermek için kullanılır.eğer aktif halde değilse fill aktif hale getirmek için CMYK ya geçin.Darken:karartmak dissolve:erime eritmek.linearoğrusal lightenydınlatmak….vs

History:kısmi geri alma patenolgu
Örneğin ;bir alan seçilir.Edit+fill+use +history resmin orjinalini geri getirir.seçilmiş alanda
Filter +blur+redial blur(merkezden bulanıklaştırmak)Bir girdap görüntüsüde oluşturulabilir.+zoom sonra dairesel bir alan seç ortala select+feather(fedır)(yumuşaklık)( 35 ok
Sonra layer(katman) layer stlyl gerekli ayarlamaları yap.Yani resimde yaptığımız bozulmaları geri alabiliriz.kısmi olarak.Ctrl Geri Ctrl Alt Daha çok uygulama yaparak bu dersleri öğrenebilirsiniz.
Sonra araçlardan history sonra brus+65pk opacity +0.20 daha farklıda ayarlayabilirsiniz. sonra boyamaya başlanır.
Draft:taslak,karalama,
Bast:en iyi,en iyi biçimde,en çok,en fazla

Ctrl geri tuşu: arka plan rengi
Alt geri:ön plan rengini verir.
Stroke(vurgu)?kenarları verilen piksel değerine göre büyür veya küçülür.
Örneğin;resimden bir alan seç.Edit+stroke+rengi değiştir.ok
Width:genişlik

İnside: iç kısım
Center:merkez,orta
Outsideış taraf


Örneğin2;select+ feather(kuş tüyü)yumuşaklık verilir.sonra,Edit+stroke
Free transform(serbes dönüşüm.)
Seçilen katman üzerinde çevirme ,küçültme gibi işlemler yapılır..Kısayol ctrl T

?demektirYeçili alanı kaydırmak içinX:W:yükseklikH:Genişlik
Örneğin bir katman seçilir .kopyala+yapıştır ile ayrı bir katman oluşur.
Sonra,Edit+ free transform+Ve piksel ..vs ayarlamalar yapılır.Kopyalanan kısımı yan yatırabiliriz perspektif uygulayabiliriz.
Transformönüşüm.döndürme,eğritme,çarpıtma,eğrili k… vs ayaralamalar verilebilir.
Yazı yazılır. Transform +perspektive
Layer+ layer sytil den gerekli ayarlamalar yapılır.
GÖLGELENDİRME
Yazıyı yaz
Sonra Edit +Free transform+shif tuşu ile büyütülür.Enter
Öne düşen bir gölge: layers menüsünden yeni bir katman oluşturulur.(create new layer) katman ,Bir alta çekilir.
Yazı ctrl ile seçilir.
Edit+fill(dolgu)+black(siyah)seçilmişliği gider.seçim araçlarından biri ile boşluğa tıklanır.
.Free Transform
Üsteki yazı bir alta çekilir. Edit+perspektive+ok


Transform+rotate 180

Filter+Blur(gölgelendirme)+gavsiyan blur.”ok”Sonra opsity ile gölge yumuşatılır.
Sonra yazılan yazıyı seç.
Edit +taransform +Rotate%80
Rotate 90 cwat yönünde çevir.
Rotateönüşüm
Define Brush fırça şekilleri buradan seçilir.
…Edit +transform
+Free horizantal: yatay iz düşüm. Yazı yatay çevrilir.
free vertical(firi vertikıl)ikey iz düşüm.yazı dikey çevrilir.veya resim
Define brush(difayn biraş)özel fırça ucu
Örneğin; bir alan seç bir resimden sonra fırça ucu seçilir.fırça ucununu değiştirmek için araç cubuğundan fırça ucu görülen yerden küçük oku tıklayın.fırça çeşitlerinden istediğinizi seçin uygulayın.Tüm resme uygulama yapacaksanız select ten all i tıklayın.bir kısmı seçecekseniz,birinci araç düğmesi.
Seleck+ feather :’erime’ verilir.
Define brush
İkinci araçlar
Örnek:alan seçilir+define Brush(fırça ucu)seçilen alanın tam siyah olması için;alt del
Sonra edit+define brush (difayn bıraş)
İmage(resim)
Buradan resim ile hertürlü ayarlamalar yapılır.
Mode(Mod)
Bitmap (biteşlem):İmaj+mode Bitmap numune noktalama,
Threshold:başlangıç
Patternesen,
Diffusion ditther:kararsız yayma,kararsiz yayılma işinize gelen birisini seçersiniz.

Resolusion(rezuleyşın): ayarları yapılır İmage +Adjustment +levels gerekli ayarlamalar yapılır.
Sonra İmage+mode+Bitmap gerekli ayarlamalar yapılır.
Sürekli belirli bir adım için history paletinden New snapshot (New şat ):şipşak fotoğraf
İmage+mode+Bitmap+halftone sceen Gerekli efekt ayarları yapılır.Açı ayarları,biçim,Biçimden yuvarlak biçim,elmas,içini kaplama,kare gibi biçimlerden birini seçebilirsiniz.
Görüntü birleştirmek için image+mod greyscale İmage+dublicate (kopyalama)yapılır sonra,channels(kanal) dan yeni bir kanal oluşturulur.Onun için new channel(yeni kanal)tuşu tıklanır.Tekrar eski resime gelinir.İmage+image size den gerekli piksel ayarları..vs yapılır.Önceden kopyalanan resim alfa kanalına yapıştırılır.RGB ye tekrar geri dönülür.Sonra,Layer +layer 3 seçilir.
İmage+apply image(resme uygula) gerekli ayarlamalar yapılır.
Darken:karartmak
Background:arka plan, Ana katman


Grayscale(gri ölçek)

İmage+intexed color(indekıd kalır)
duotone(çift ton):örneğin:image+monotone(monoton)renk ayarları yapılır.Duotone curve.den renk ayarları da yapılır.resim kaydedilir EPS olarak
indexed color(indekıd kalır)dizinlenmiş renk)Web uygulamalarında gif resimlerinde kullanılır.renk kipi olarak.256 dan daha fazla ton oluşamaz.Resmin önceki haline dön


Örnek;image+mode indexed color+
siystem
Web:internetle ilgili çalışmalarda kullanılır.
RGB(Kırmızı,yeşil,mavi)&CMYK(Sarı,AçıkMavi…), color:
Örnek;CMYK ana kanalları oluşturur.
İmage+(RGB)
Lab color(lab kalır) ton rengi):bu daha çok foto cd leri kullanırken foto image modellerinde kullanılır.
Multichannel(malti çenıl):çok kanallı spot kanallarında kullanılır.RGB de oluşturulan bazı renkler CMYK da basılamayabilir.Bu durumda CMYK ya çevrilmelidir ki;baskı tam olsun.CMYK da çalışamayan filtreler için RGB ye dönülebilir.Düzenleme yapıldıktan sonra geri CMYK ya dönülmelidir.
Color table(renk tablosu):Resimde çeşitli renk efekleri oluşturulur.Table +custum(kastım) renk alanını seç
Örneğin:titreyen yazılar oluşturmak için;
File +New
Mode: greyske
Renkler sıfırlanır ön plan rengi beyaz yapılır.
Fill siyah dolgu
Yazı yazılır+layer menüsünden +flatten image+resim saat yönünde çevrilir.devamında ise,filter+stlylize+wind(rüzgar)+blast(patlama)+wi nd seçilir.birkez defa wind uygulanır.Resim saat yönünde tekrar çevrilir.Filter+Sitlize +difusse(kırılma)
Filter den distort:eğriler büğrüler + ripple (hafif dalgalı)
inteked color+mode +color table den black body
image+mode +RGB
Filter blur…vs
İmage (resim)/Adjustments(ayarlamalar)
Önce renkleri öğrenmek en başta gelir.CMYK Baskıda kullanılır.RGB çizgi renkleri olarak kullanılır.
Levels (renk seviyeleri):
Örneğin:bir resim açılır.İmage+Adjustment
levels Açılan pencereden
input levels(giriş düzeyleri)
Output levels:çıkış düzeyleri
Giriş düzeyleri resimde var olan tonlara göre ayarlama sağlarken output resmin hepsine uygulanır. sonra gerekli ayarlamalar yapılır.ok.
Auto üğmesi tonları kendi oluşturur.
Damlalıklar iseiyah,gri,beyaz.Bunlarla Resimdeki renkler düzenlenir.Resimde etkisini görmek için Window+history
İmage+Adgustment
Auto levels:kısayol( shift+ctrl+L):
Auto contrast kısayol(Alt+sift+ctrl+L)Otomatik hesap yapar, ve resimde bir keskinlik sağlar.

Auto colorrenk dengesi)Kısayol shift ctrl B
Curves(kurves):kısayol :CTRL M
Eğrilerle oynandıkça resimde değişimler olur.
Mause ile tutup hareket ettirilir.sonra ok
Örnek :Bir yazı yazalım.Bir layer daha oluşturuyoruz.yazı katmanına ctrl ile tıklıyoruz.select ten+Feader,edit fill +black ok seçilmişliği gider boş bir yerde

Yine filter +stliyze+Enboss.gerekli ayarlamaları yap.başka filtrede uygulanabilir.
Adjustment +curves den metalik etki oluşturmak için eğriler oluştur.Tekrar yazıyı ctrl,mause
ile tıkla.yeni bir layer oluştur.mask â tıkla ctrl ile
edit+fill feregrontcolor
sonra birleştir layer +merge Down. seçilmişliği gider .Devamında İmage +adjustment colorize seç yazıyı seç tekrar filter+other+minimum1
bir üst katmana gel katmanları birleştir.
Color balance:
Shadows:koyu tonlar midtones orta tonlar
Preserve luminosity:ışık düzeyini koru
İmage+brightness(biratnıs)/contras(kontras)arlaklık/resimdeki tonlar birbirinden ayrılır.
Hue saturation(hu satureyşın)ene ve bul ne işe yarıyor.
Hue:renk özü
Saturation:renk doygunluğu
Lightness(laytnes):renk parlaklığı
İmage
Adjustment:
Desatrate(de saturiyt)
Match color:renkleri birbirlerine uygun şekilde dağıtmak için kullanılır.rengin parlaklık,yoğunluk,solma ayarlamaları yapılabilir.

Replace color(repleys kalır) seçersin bir renk tonu. Hue den gerekli ayarlamalar yapılır.
Selecktive color(selektiv kalır):renklerde değişimler sağlayabilirsiniz.Korkmayın, kayıt yapmadıktan sonra resimde bozulma olmaz.birinci kutucuğu işaretlerseniz,oranlı ikinci kutucuk işaretlenirse,tam uygulanır.
Chanenel mixer(çenıl mikser):kanalları birbirine ekler.
Monochrome(monocrom):tek renkliliği sağlar.
Gradiand map(gradyant map)ene
Photo filter:fotoğraf filtreleme
Oku öteye beriye çek.onay kutusunu işaretle kaldır.dene
Shadow/…ene ve gör.
Ekposure…parlaklık,koyuluk,renkleri dengeleme,…vs ayarlamalar yapılır loaddan farklı tipler seçilebilirsiniz






  Alıntı