Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15.Aralık.2018   #4
DurumuÇevrimdışı
Adenca
Adenca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye No: 34
Üyelik tarihi: 11.Aralık.2018
Şehir: 35 İzmir
Mesaj Sayısı: 4,909
Konu Sayısı: 1324
Beğendikleri: 83
Alınan Beğeni: 136
HF Ticaret Sayısı: (0)
HF Ticaret Yüzdesi: (%)
Ruh Hali
Ruhsuz
Kan Grubum: AB RH +

Standart

İlk önce Actions nedir bundan başlıyalım sonra “Actions Paletimizi” tanıyalım ve örneklerimizle ilerleyelim Actions mantığını daha çok kavramanız için..

Action Photoshop un kullanicilarina saglamis oldugu işlemleri otomatik bir şekilde hızlı ve pratik yoldan çözen makro lara denir. Kısacası yapılan bütün işlemleri aynen bir kaset gibi kayıt eder ve daha sonra play dediğimizde bize şarkıyı yani daha önce kayıt ettiğimiz komutları tekrar tekrar uygular.

Bir örnek ile açıklayayım : 60 adet fotoğrafımız var ve bizden bunun en basitinden hepsinin ebatının aynı yapmamız isteniliyor. Veya resim 60 adet fotoğrafımız var ve bunun belirli yerine yazı veyahutta logo atıcağız ve bu 60 adet fotoğrafa beyaz bir çerçeve atıcağız.

İlk önce “Actions” kısa yolu “Alt+F9” tuşu ile actions paletimizi açarız, yada adobe photoshop programının üst menü lerindeki “Window” a girerek “Actions” a tıklayarak paletimizi açabilir. Buraya kadar anlaşılmayan bir şeyin olmadığını farz sayarak Actions paletimizin üstündeki butonları tanıyalım…

Aşağıdaki göstermiş olduğum şekil “Actions” ların Buton Mode sidir.



Aşağıdaki Göstermiş olduğum şekil ise “Actions” ların kayıt ve komut bölümüdür.



Actions ların Buton mode si ve Komut sistemi dedik bu bölümler Actions paletinin sağ üst kısmındaki ufak oktan seçilir. Aşağıdaki örnekte gösteriliyor..






  Alıntı