| 
                                 Köfteli Lebeniye Çorbası 
 
 
 
Malzemeler:Köfte için:
 
 250gr kıyma
 1 kuru soğan, rendelenmiş
 tuz
 karabiber
 
 Köfteleri kızartmak için:
 
 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
 
 Çorba için:
 
 1 su bardağı haşlanmış, iyice pişmiş ve kabukları soyulmuş nohut
 yarım su bardağı pirinç
 yarım kg yoğurt
 1 yumurta
 1 yemek kaşığı un, silme
 
 Üzeri için:
 
 2 yemek kaşığı tereyağı
 1 yemek kaşığı zeytinyağı
 1 tatlı kaşığı nane
 
 Hazırlanması:
 
 Köfte harcı için verilen malzemeleri karıştırıp nohut büyüklüğünde köfteler yapın. Hepsini bir tepsiye dizip buzdolabında dinlendirin.
 Yarım kg yoğurt, yarım su bardağı pirinç, 1 yumurta ve 1 yemek kaşığı un ile aynı yayla çorbası gibi bir çorba pişirin. Çorba kaynamaya başlayınca nohutları ilave edin ve pirinçler iyice yumuşayana kadar pişirin.
 Çorba pişerken teflon tavaya 2 yemek kaşığı ayçiçek yağını koyun. Yağ kızınca köftelerin hepsini tavaya alın. Tavayı sallayarak köfteleri kızartın.
 Çorba pişip köfteler de kızarınca servisten yarım saat öncesine kadar her ikisini ayrı ayrı bekletin. Yarım saat öncesinde çorbayı ısıtın, köfteleri çorbaya ilave edin. Tuzunu ayarlayın.
 Tereyağını ve zeytinyağını tavada kızdırın. Naneyi ekleyin. Karışımı çorbaya ilave edip servis yapın.
 
 |