Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16.Aralık.2018   #1
DurumuÇevrimdışı
Herkül
Herkül - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye No: 42
Üyelik tarihi: 16.Aralık.2018
Şehir: 35 İzmir
Mesaj Sayısı: 1,346
Konu Sayısı: 477
Beğendikleri: 67
Alınan Beğeni: 74
HF Ticaret Sayısı: (0)
HF Ticaret Yüzdesi: (%)
Ruh Hali
Kan Grubum: A RH +

Fırında Patlıcan Oturtma

Fırında Patlıcan Oturtma



1 kilo patlıcan.
Patlıcanları Kızartmak İçin
Sıvı yağı.
Kıymalı Harcı İçin
200 gr dana kıyma,
2 adet orta boy kuru soğan,
3-4 diş sarımsak,
1 adet büyük boy domates,
2-3 adet yeşil sivri biber,
1 çay kaşığı dolusu karabiber,
1 çay kaşığı dolusu tuz,
1 tutam maydanoz.
Üzeri İçin
2-3 adet kabukları soyulup küp doğranmış domates,
1 adet küçük boy kuru soğan,
4-5 diş sarımsak,
2-3 adet doğranmış yeşil sivri biber,
1 tatlı kaşığı sıvı yağı,
1 tutam maydanoz.
Sosu İçin
1 su bardağı sıcak su,
1 yemek kaşığı domates salçası,
1 tatlı kaşığı biber salçası,
1 çay kaşığı toz şeker,
1 çay kaşığı dolusu tuz


Patlıcanları yıkayıp alacalı soyalım.Yaklaşık parmak genişliğinde derin bir kabın içine doğrayalım.Üzerine 1 yemek kaşığı tuzu ve patlıcanların üzerine çıkana kadar suyu ilave edelim.Bu şekilde yaklaşık 30 dakika bekletelim.Kıymalı harcı için; tavaya kıymayı ve tuzu koyalım.Kıymayı karıştırarak suyunu çekene kadar kavuralım. Kıymanın bir miktar kendi yağı olduğu için ayrıca yağ eklemiyoruz.Üzerine küp doğranmış kuru soğanı ve diş sarımsakları ilave edip kısık ateşte soğanlar şeffaf renk alana kadar kavurmaya devam edelim.Sonra doğranmış yeşil biberleri ilave edip diri kalacak şekilde 1 dakika daha kavuralım.Daha sonra üzerine kabukları soyulup küp doğranmış domatesleri ilave edip 1-2 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alalım.Son olarak karabiberi ve ince doğranmış maydanozu ilave edip karıştıralım.Üzeri için; tavada 1 tatlı kaşığı sıvı yağı ile diş sarımsakları ve küp doğranmış kuru soğanı hafif soteleyelim.Üzerine doğranmış yeşil sivri biberleri ilave edip kaşıkla bir iki kez karıştırıp ocaktan alalım.En son kabukları soyulup küp doğranmış iki adet domatesi ve ince ince doğradığımız maydanozu ilave edip karıştıralım.Patlıcanların tuzlu suyunu süzüp yıkayalım. Havlu kağıt arasında suyunu alalım.Tavaya sıvı yağı ilave edip kızdıralım.Patlıcanların her iki yüzünü bol yağda yüksek ısıda kızartalım.Kızaran patlıcanların fazla yağını almak için havlu kağıt serili tepsiye alalım.Fırın kabının içine patlıcan dilimlerini bir sıra dizelim.Üzerlerine kıymalı harçtan yerleştirelim.Kıymalı harcın üzerine ikinci sıra patlıcan dilimlerini dizelim.Patlıcanların üzerine domatesli biberli harcı paylaştıralım.Sosu için; 1 su bardağı sıcak suyun içinde salçaları eritelim.Üzerine tuzu ve şekeri ilave edip karıştıralım.Sosu yemeğin üzerine gezdirerek dökelim.Önceden ısıtılmış 200° fırında 30-35 dakika pişirelim.Fırından çıkan Patlıcan Oturtmamızı 10-15 dakika dinlendirip sıcak olarak servis yapın.


  Alıntı

Herkül Üyenin Son 5 Konusu
Baslik Kategori Son Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj
25-12-18 | SMTP Proxies Güncel Proxy List finished 2 253020 25.Aralık.2018 09:11
25-12-18 | Free SSL Proxies SSL Proxy List Herkül 0 38396 25.Aralık.2018 09:08
25 Aralık 2018 Salı - Günün Gazete... Günlük Gazete Manşetleri Herkül 24 3390 25.Aralık.2018 08:31
Sarıkamış faciası Köşe yazıları Herkül 0 1006 25.Aralık.2018 08:24
Müjdat Gezen - Metin Akpınar Köşe yazıları Herkül 0 853 25.Aralık.2018 08:20