Karakuş Tatlısı
Karakuş Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
1 çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı su
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İçi için:
1 su bardağı ceviz ( Ufatılmış olsun)
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarcın
Hamuru için nişastayla acınız
Şerbetti için:
3 su bardağı su
2 su bardağı şeker
1 dilim limon
Kızartmak için:
Ayçiçek yağı
Karakuş Tatlısı Tarifi Yapılışı
İlk önce şerbetti hazırlıyoruz onun soğuması için tencereye üç su bardağı su ilave edip ardında da şekeri ocağa alıyoruz biraz kaynadıktan sonra limon atalım.
Daha sonra hamuru yapmaya başlayalım. İlk önce yoğurt, su, sıvı yağ, yumurta bunları derin kabta karıştıralım biraz un ekleyip daha sonra kabartma tozunu ilave ediniz.
Sonra yavaş yavaş unu ilave edip yumuşak ele yapışmayan hamur elde ediniz.
45 dk hamuru dinledirdikten sonra hamuru tezgaha alıp küçük bezeler oluşturunuz.
Açmaya başlayınız oklava yardımıyla.
İnce olmalı açtınız yufkayı en başını biraz katlayıp üstüne yani katlanan yere cevizi koyun böyle aralardında boşluk bırakarak.
Cevizi koyduktan sonra yufkanın diğer ucunu cevizlerin üstünü kaplayın bir kaç kere cevizin üstüne koyun.
Daha sonra cevizlerin arasında bıraktımız boşluğa baş parmağınız ve işaret parmağınızla arasına alıp bastırınız. Bıçakla kesiniz orayı birleştiren yeri böyle şeker benzer bir şekil olacak.
Sonrada kızgın yağa atıp piştiğinde, kızardığında soğuk şerbette atıp bir kaç kez çevirdikten sonra şerbettini aldıktan sonra servis edebilirsiniz.
|