Kadayıflı Şerbetli Tatlı
Kadayıflı Şerbetli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
KEK HAMURU İÇİN
3 yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı su
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tutam karbonat (İsteğe bağlıdır)
1 kașık hindistan cevizi (İsteğe bağlıdır)
1 su bardağı dövülmüş ceviz
KADAYIFI KAVURMA MALZEMELERİ
200 gr kavrulmuş hazır kadayıf
50 gram (1 kaşık)terayag yada margarin
Kadayıfın içine 1 kaşık şeker
Kadayıfın içine 1 çay kaşığı tarçın
ŞERBETİ İÇİN
3 su bardağı su
3 ,5 su bardağı şeker
1/2 (yarım) damla limon suyu
Kadayıflı Şerbetli Tatlı Tarifi Yapılışı
İlk önce şerbeti için malzemeler konulur ve şerbeti olunca soğumaya bırakılır.
Daha sonra tava ocağa konularak tereyağ hazır alınmış kadayıf ve diğer mazlemeleri konularak karıştırılır 5 dakika hepsi karışacak şekilde harmanlanır ocakta.
Soğuması için bırakılır.
Kek hamuru için 3 tane yumurta şeker ile mikserde köpürene kadar çırpılır. Diğer malzemelerde sırayla konularak hamuru oluşturulur.
Yağlı kağıt serilmiş borcama ilk soğuyan kadayıfın yarısı güzelce yayılır kek dökülür. Kalan kadayıfta kekin üzerine konulur. 180c fırında pişirilir. Pişen tatlının ilk sıcağı geçince soğumuş olan şerbeti dökülür.
|