| 
                                 Kış Keki (Havuç Ceviz Tarçın) 
 
 
 
Kış Keki (Havuç Ceviz Tarçın) Tarifi İçin Malzemeler3 yumurta
 1 su bardağından biraz fazla şeker
 1 su bardağı süt
 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ (Yarım su bardağı)
 Yaklaşık 2, 5 su bardağı un
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilya
 1 adet büyük havuç
 Yaklaşık 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
 1 tatlı kaşığı tarçın
 Kış Keki (Havuç Ceviz Tarçın) Tarifi Yapılışı
 Yumurta ve şekeri iyice köpürene kadar çırpıyoruz.
 Süt ,sıvı yağ da ekleyip çırpıyoruz.
 Un, kabartma tozu, vanilya ,tarçın ekleyip tekrar çırpıyoruz.
 Rendelenmiş havuç ve cevizi de ekleyip karıştırıyoruz.
 Ben yarısını minik kalıpta yarısını büyük kalıpta yaptım. 😋
 180 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişiyoruz.
 Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
 
 |