Un Helvası
Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler
100 gram tuzsuz tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı sıcak su
Süslemek için;
Ceviz, tarçın
Çikolata sos
Un Helvası Tarifi Yapılışı
Öncelikle derin bir kapta sıcak suyu ve toz şekeri karıştırıp, şekerin erimesini sağlayın.
Çelik tencerede tereyağ ve sıvı yağı eritin.
Ardından unu ilave ederek unun rengi koyulaşana kadar tahta kaşıkla karıştırın.
Şekerli sıcak suyu ilave edin, toplanmaması için yavaş yavaş karıştırın.
Ocaktan aldıktan sonra istediğiniz gibi şekil verin.
Üzerine isteğe bağlı; tarçın, ceviz ve çikolata sosla süsleyebilirsiniz.
|