Kabak Tatlısı
Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
2 kilo balkabağı
1, 5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ceviz
Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı
2 parmak genişliğinde dilimlenmiş kabaklarımızı yıkıyoruz.
Büyük ve yayvan bir tencereye kabakları diziyoruz.
Üzerine şekerimizi serpiyoruz.
1 gece ağzı kapalı olarak bekletiyoruz.
Bekleme sırasında kabak su salacağı için pişirirken ayrıca su koymaya gerek yok.
Geceden beklettiğimiz kabakları orta ateşte yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Kabağın şerbetinin koyulaşması için bir sürede kapağı açık olarak pişiriyoruz.
Soğuduktan sonra balkabağı tatlısı servis tabağına alınarak ceviz ile servis edilir.
Afiyet olsun.
|