Diyet Kumpir

5 adet küçük boy patates
Sosu için
2 kaşık yoğurt
Sarımsak tozu
Tuz
Toz kırmızı biber
Garnitürü için
1 dilim salam
1 adet küçük biber
1 adet küçük soğan
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı hardal /yoğurt
1 çay kaşığı salça
Tuz
Üzeri için
Kaşar

Öncelikle patatesleri yıkayıp 200°derecede 15 dakika fırına verin. Patatesler pişerken sosunu hazırlayalım. Bir kaba 2 kaşık yoğurdu koyup baharatlarını ekleyin ve karıştırın. Ardından garnitürünü hazırlayalım. Salamı küçük küçük doğrayın ve tavaya alın. Ardından biberi ve soğanı yıkayıp küçük küçük doğrayın ve tavaya alın. Ardından hardalı/yoğurdu, salçayı, suyu ve baharatları ekleyip karıştırın. Piştikten sonra garnitürü kenara alın. Patatesler piştikten sonra patatesleri ortadan kesip kabuğuna zarar vermeyecek şekilde içini oyun. Oyduğunuz patatesin içini küçük küçük doğrayıp yine kabuğun içine alın. Üzerine sosu ve garnitürü ekleyin ve kaşar serpin. Kaşarın erimesi için 5 dakika fırına verin.


Kimisi Zamana Bıraktı, Kimisi Şansa Bıraktı
Ben Sana Bıraktım Ya RAB...