Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19.Aralık.2018   #1
DurumuÇevrimdışı
Ozge
Moderator
Üye No: 41
Üyelik tarihi: 15.Aralık.2018
Şehir: Avrupa
Mesaj Sayısı: 2,847
Konu Sayısı: 943
Beğendikleri: 24
Alınan Beğeni: 101
HF Ticaret Sayısı: (0)
HF Ticaret Yüzdesi: (%)
Ruh Hali
Kan Grubum: A RH +

Standart Rosinensemmel - üzüm ekmegi

Kuru Üzümlü Ekmek (Çörek Tadında) Tarifi İçin Malzemeler
500 gram un (5 su bardağı)
50 ml zeytinyağı (1/4 (çeyrek) su bardağı)
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tutam toz tarçın
250 ml ılık su (1 su bardağından biraz fazla)
1 paket instant maya (suda eritilmeyenlerden)
1 su bardağı dolusu kuru üzüm (çoğaltılabilir)

Kuru Üzümlü Ekmek (Çörek Tadında) Tarifi Yapılışı
Unu, tuzu, zeytinyağını, mayayı, tarçını, şekeri, kuru üzümü ve ılık suyu iyice yoğurun ve 30 dakika mayalandırın.
Mayalandırmanın en basit yolu fırınınızı 40 dereceye alıp kapatın ve hamurunuzu streç sarıp fırına atın.
Süre sonunda hamurunuzu yoğurup gazını alın ve ister benim yaptığım gibi önceden yağladığınız dikdörtgen bir kalıba yada tercihinize göre somun şekli vererek tekrar fırınınıza mayalanmaya bırakın.
Fırınınız soğuduğu için gene 40 derece ısıtıp kapatın.
Ekmeğinizin üzerine bıçakla çizikler atabilirsiniz desen oluşması için.
Süre sonunda fırınınıza 180 dereceye alın ve 30 ile 35 dakika kapağını hiç açmadan pişirin.

  Alıntı

Ozge Üyenin Son 5 Konusu
Baslik Kategori Son Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj
Karaciger Yağlanması | Hepatosteatoz Dahiliye Ozge 0 638 13.Şubat.2019 17:22
Tetanoz nedir? Dahiliye Ozge 0 602 13.Şubat.2019 17:20
Bamyalı Tavuk Tarifi Et - Tavuk - Balık Ozge 0 1668 10.Şubat.2019 20:57
Fırında Mantarlı ve Balkabaklı Tavuk Et - Tavuk - Balık Ozge 0 565 10.Şubat.2019 20:56
Fırında Sebzeli Tavuk Butları Et - Tavuk - Balık Ozge 0 547 10.Şubat.2019 20:53