| 
                                 Tereyağlı Kerevizli Kuskus Nasıl Yapılır? 
 
 
 
Malzemeler500 gr kuskus
 2 kereviz sapı
 3 çorba kaşığı tereyağı
 1 soğan
 2 domates
 3 su bardağı tavuk suyu
 Tuz
 2 çorba kaşığı kabuksuz iç Antep fıstığı
 Tereyağlı Kerevizli Kuskus Nasıl Yapılır?
 Tereyağlı Kerevizli Kuskus Tarifi için;
 Domatesleri soyup küp küp doğrayın, soğanları kıyın. Tereyağın yarısını tencerede eritip soğanı pembeleştirin. Kereviz sapı, domates, tuz ve karabiberi ilave edip 2-3 dakika kavurun. Tavuk suyunu döküp kaynamaya bırakın.
 Kalan tereyağını ayrı bir tencerede eritin. Kuskusu ekleyip kavurun. Pembeleşmeye başlayınca kaynamakta olan suyu ilave edip karıştırın. 3-4 dakika kaynatıp ateşi kısın ve arada bir karıştırarak 10 dakika pişirin. Ateşten alıp 8-10 dakika dinlendirin. Özenle harmanlayıp servis yapın.
 
 |