Genel Forumlar Haylazforum.Net

Genel Forumlar Haylazforum.Net (https://haylazforum.net/)
-   Çorbalar (https://haylazforum.net/157-corbalar/)
-   -   Etli Mısır Çorbası (https://haylazforum.net/corbalar/2110-etli-misir-corbasi.html)

Ozge 16.Aralık.2018 00:19

Etli Mısır Çorbası
 
Malzemeler
- 1 Su bardağı Haşlanmış Barbunya
- 1 Çay bardağı Haşlanmış Tane Mısır
- 1 Su bardağı Kırık Mısır
- 1 Tatlı kaşığı Kırmızı Pul Biber
- 2 Adet Kuru Soğan
- 500 Gr Kuzu Kol Kemikli
- 4 Yemek kaşığı Tereyağı
- 2 Tatlı kaşığı Tuz
- 1 Su bardağı Yoğurt
Hazırlanışı
Parça kemikli eti tencerede iki kaşık tereyağı ile karıştırarak pembeleşinceye kadar kavurunuz ve kırık mısırları, mısırların seviyesini bir parmak geçecek kadar suyu katınız. Kaynamaya bırakınız. Mısırlar pişmeden suyunu çektiğinde sıcak su ilavesi ile su seviyesini sabit tutunuz. Etler ve kırık mısırlar piştiğinde tencereye tuzu haşlanmış barbunya ile haşlanmış tane mısırları katınız. Kısık ateşte 10-15 dakika daha pişirmeyi sürdürünüz. Çorba kıvamını bulduğunda piyaz doğranmış soğanları iki kaşık tereyağı ile sararıncaya kadar kavurunuz. Kırmızı pul biberi ekleyip hazır tutunuz. Çorba ocakta iken çırpılmış yoğurdu katıp karıştırınız. Birkaç taşım kaynamadan sonra servis kabına aktarınız. Kavrulmuş soğanları ekleyip sıcak sıcak servis yapınız.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:21.

Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright © 2025 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1

User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.Navbar with Avatar by Motorradforum