![]() |
![]() |
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
Malzemeler
- 1 Su bardağı Haşlanmış Barbunya - 1 Çay bardağı Haşlanmış Tane Mısır - 1 Su bardağı Kırık Mısır - 1 Tatlı kaşığı Kırmızı Pul Biber - 2 Adet Kuru Soğan - 500 Gr Kuzu Kol Kemikli - 4 Yemek kaşığı Tereyağı - 2 Tatlı kaşığı Tuz - 1 Su bardağı Yoğurt Hazırlanışı Parça kemikli eti tencerede iki kaşık tereyağı ile karıştırarak pembeleşinceye kadar kavurunuz ve kırık mısırları, mısırların seviyesini bir parmak geçecek kadar suyu katınız. Kaynamaya bırakınız. Mısırlar pişmeden suyunu çektiğinde sıcak su ilavesi ile su seviyesini sabit tutunuz. Etler ve kırık mısırlar piştiğinde tencereye tuzu haşlanmış barbunya ile haşlanmış tane mısırları katınız. Kısık ateşte 10-15 dakika daha pişirmeyi sürdürünüz. Çorba kıvamını bulduğunda piyaz doğranmış soğanları iki kaşık tereyağı ile sararıncaya kadar kavurunuz. Kırmızı pul biberi ekleyip hazır tutunuz. Çorba ocakta iken çırpılmış yoğurdu katıp karıştırınız. Birkaç taşım kaynamadan sonra servis kabına aktarınız. Kavrulmuş soğanları ekleyip sıcak sıcak servis yapınız. |
Alıntı
|
![]() |
|||||
Baslik | Kategori | Son Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj |
![]() |
Dahiliye | Ozge | 0 | 628 | 13.Şubat.2019 17:22 |
![]() |
Dahiliye | Ozge | 0 | 590 | 13.Şubat.2019 17:20 |
![]() |
Et - Tavuk - Balık | Ozge | 0 | 1644 | 10.Şubat.2019 20:57 |
![]() |
Et - Tavuk - Balık | Ozge | 0 | 556 | 10.Şubat.2019 20:56 |
![]() |
Et - Tavuk - Balık | Ozge | 0 | 536 | 10.Şubat.2019 20:53 |
Bookmarks |
Etiketler |
Çorbası , etli , mısır |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
Etli ve Ispanaklı Nohut Çorbası | Ozge | Çorbalar | 0 | 13.Ocak.2019 21:42 |
Tavuk Etli İç Pilav | Ozge | Ramazan Yemekleri | 0 | 09.Ocak.2019 22:41 |
Etli Noodle Tarifi Nasıl Yapılır? | Adenca | Pilavlar - Makarnalar | 0 | 20.Aralık.2018 14:33 |
Trabzon Usulü Mısır Çorbası | Ozge | Çorbalar | 2 | 16.Aralık.2018 00:42 |
Mısır Mitolojisi - Mısır Tanrıları | Ersin | Mitoloji | 1 | 10.Aralık.2018 21:38 |