![]() |
Maydanoz Dolması
Osmanlı Mutfağından Sofralara
Malzeme Listesi 500 gr köftelik kıyma 1 su bardağı kırık pirinç 2 adet limon 2 adet arnavut biber 1 yemek kaşığı tereyağ 2 su bardağı et suyu 1 demet maydanoz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz Hazırlanışı Adım 1 Kıyma, soğan, tuz ve karabiberi ince doğranmış maydanoz ile karıştırarak iyice yoğurun. Adım 2 Kase içindeki yoğurda dövülmüş sarımsağı karıştırıp kenara alın. Adım 3 Yoğrulmuş kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar ayırarak köfteler yapın. Adım 4 Yağsız tavada veya ızgarada köfteleri pişirin. Adım 5 Pideleri küp şeklinde doğrayarak fırında kızarttıktan sonra servis tabağına alın ve üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirin. Adım 6 Yoğurdun üstüne köfteleri dizin. Adım 7 Küçük bir tavada tereyağını kızdırın, sonra içine küçük küçük doğranmış Arnavut biberleri ekleyip hafifçe kavurun. Adım 8 Kavrulan tereyağını kebabın üzerine gezdirerek servis edin. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:59. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright © 2025 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
User Alert System provided by
Advanced User Tagging (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.Navbar with Avatar by Motorradforum