![]() |
![]() |
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
Osmanlı Mutfağından Sofralara
Malzeme Listesi 500 gr köftelik kıyma 1 su bardağı kırık pirinç 2 adet limon 2 adet arnavut biber 1 yemek kaşığı tereyağ 2 su bardağı et suyu 1 demet maydanoz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz Hazırlanışı Adım 1 Kıyma, soğan, tuz ve karabiberi ince doğranmış maydanoz ile karıştırarak iyice yoğurun. Adım 2 Kase içindeki yoğurda dövülmüş sarımsağı karıştırıp kenara alın. Adım 3 Yoğrulmuş kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar ayırarak köfteler yapın. Adım 4 Yağsız tavada veya ızgarada köfteleri pişirin. Adım 5 Pideleri küp şeklinde doğrayarak fırında kızarttıktan sonra servis tabağına alın ve üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirin. Adım 6 Yoğurdun üstüne köfteleri dizin. Adım 7 Küçük bir tavada tereyağını kızdırın, sonra içine küçük küçük doğranmış Arnavut biberleri ekleyip hafifçe kavurun. Adım 8 Kavrulan tereyağını kebabın üzerine gezdirerek servis edin. |
Alıntı
|
![]() |
|||||
Baslik | Kategori | Son Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj |
![]() |
Dahiliye | Ozge | 0 | 619 | 13.Şubat.2019 17:22 |
![]() |
Dahiliye | Ozge | 0 | 583 | 13.Şubat.2019 17:20 |
![]() |
Et - Tavuk - Balık | Ozge | 0 | 1629 | 10.Şubat.2019 20:57 |
![]() |
Et - Tavuk - Balık | Ozge | 0 | 547 | 10.Şubat.2019 20:56 |
![]() |
Et - Tavuk - Balık | Ozge | 0 | 530 | 10.Şubat.2019 20:53 |
Bookmarks |
Etiketler |
dolması , maydanoz |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
zeytinyağlı kereviz dolması | Ozge | Sebze Yemekleri | 0 | 03.Ocak.2019 22:59 |
Zeytinyağlı Patlıcan Dolması | Ozge | Sebze Yemekleri | 0 | 03.Ocak.2019 22:54 |
Kerkük Dolması | Muamma | Sebze Yemekleri | 3 | 02.Ocak.2019 15:54 |
Kuru Patlıcan Dolması (Diyet) | Adenca | Diyet yemek tarifleri | 0 | 21.Aralık.2018 00:31 |
Ellerde bulunan lekeler için maydanoz maskesi. | Ozge | Vücut - Cilt Bakımı | 0 | 18.Aralık.2018 22:43 |