Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19.Aralık.2018   #1
DurumuÇevrimdışı
Ozge
Moderator
Üye No: 41
Üyelik tarihi: 15.Aralık.2018
Şehir: Avrupa
Mesaj Sayısı: 2,847
Konu Sayısı: 943
Beğendikleri: 24
Alınan Beğeni: 101
HF Ticaret Sayısı: (0)
HF Ticaret Yüzdesi: (%)
Ruh Hali
Kan Grubum: A RH +

Standart Maydanoz Dolması

Osmanlı Mutfağından Sofralara

Malzeme Listesi
500 gr köftelik kıyma
1 su bardağı kırık pirinç
2 adet limon
2 adet arnavut biber
1 yemek kaşığı tereyağ
2 su bardağı et suyu
1 demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz



Hazırlanışı
Adım 1

Kıyma, soğan, tuz ve karabiberi ince doğranmış maydanoz ile karıştırarak iyice yoğurun.

Adım 2

Kase içindeki yoğurda dövülmüş sarımsağı karıştırıp kenara alın.

Adım 3

Yoğrulmuş kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar ayırarak köfteler yapın.

Adım 4

Yağsız tavada veya ızgarada köfteleri pişirin.

Adım 5

Pideleri küp şeklinde doğrayarak fırında kızarttıktan sonra servis tabağına alın ve üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirin.

Adım 6
Yoğurdun üstüne köfteleri dizin.

Adım 7

Küçük bir tavada tereyağını kızdırın, sonra içine küçük küçük doğranmış Arnavut biberleri ekleyip hafifçe kavurun.

Adım 8

Kavrulan tereyağını kebabın üzerine gezdirerek servis edin.

  Alıntı

Ozge Üyenin Son 5 Konusu
Baslik Kategori Son Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj
Karaciger Yağlanması | Hepatosteatoz Dahiliye Ozge 0 636 13.Şubat.2019 17:22
Tetanoz nedir? Dahiliye Ozge 0 600 13.Şubat.2019 17:20
Bamyalı Tavuk Tarifi Et - Tavuk - Balık Ozge 0 1668 10.Şubat.2019 20:57
Fırında Mantarlı ve Balkabaklı Tavuk Et - Tavuk - Balık Ozge 0 565 10.Şubat.2019 20:56
Fırında Sebzeli Tavuk Butları Et - Tavuk - Balık Ozge 0 547 10.Şubat.2019 20:53