Genel Forumlar Haylazforum.Net

Genel Forumlar Haylazforum.Net (https://haylazforum.net/)
-   Konserveler - Turşular (https://haylazforum.net/164-konserveler-tursular/)
-   -   Karnabahar Turşusu (https://haylazforum.net/konserveler-tursular/7823-karnabahar-tursusu.html)

Ozge 11.Ocak.2019 23:49

Karnabahar Turşusu
 
Karnabahar Turşusu





Malzemeler
1 adet karnabahar
1/2 çay bardağı iri turşuluk tuz (küçük çay bardağı)
1/2 çay bardağı sirke
1/2 limon veya nohut kadar limon tuzu
1 baş sarımsak
4 adet havuç
2-3 yaprak mor lahana
1 litre kaynayıp soğutulmuş su (tuz ile birlikte kaynayacak )
suyu az gelirse tekrar aynı ölçüde kaynatılıp soğutulacak.

Yapılışı

Karnabaharlar kaynayan tuzlu suda çok az haşlanır, soğutulur.
Kaynayıp soğutulan tuzlu su bir kavanoza doldurulur,
içine karnabaharlar , soyulup verev kesilen havuçlar ,
sarımsaklar eklenir
üzerine sirke ,limon, ve mor lahana eklenip kavanozun
kapağı sıkı bir şekilde kapatılır.
Sıcak bir ortamda 10 gün sonra yemeye hazır olur .


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:54.

Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright © 2025 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1

User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.Navbar with Avatar by Motorradforum