|  | 
| 
 Karnabahar Turşusu Karnabahar Turşusu Malzemeler 1 adet karnabahar 1/2 çay bardağı iri turşuluk tuz (küçük çay bardağı) 1/2 çay bardağı sirke 1/2 limon veya nohut kadar limon tuzu 1 baş sarımsak 4 adet havuç 2-3 yaprak mor lahana 1 litre kaynayıp soğutulmuş su (tuz ile birlikte kaynayacak ) suyu az gelirse tekrar aynı ölçüde kaynatılıp soğutulacak. Yapılışı Karnabaharlar kaynayan tuzlu suda çok az haşlanır, soğutulur. Kaynayıp soğutulan tuzlu su bir kavanoza doldurulur, içine karnabaharlar , soyulup verev kesilen havuçlar , sarımsaklar eklenir üzerine sirke ,limon, ve mor lahana eklenip kavanozun kapağı sıkı bir şekilde kapatılır. Sıcak bir ortamda 10 gün sonra yemeye hazır olur . | 
| Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:04. | 
	Powered by vBulletin® Version 3.8.9 
Copyright © 2025 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved. 
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
	
	User Alert System provided by 
		Advanced User Tagging (Lite) - 
		vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.Navbar with Avatar by Motorradforum