![]() |
![]() |
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
5-6 kişilik
10 dakika Tavada 2-3 dakika Malzemeler Kıyma (200 gram) Yoğurt (2 çorba kaşığı) Un (5 su bardağı) Su (1 su bardağı) Sıvıyağ (1 su bardağı) Tuz (1 tatlı kaşığı) Karabiber (1 tatlı kaşığı Püf Noktası Malzemeye ek olarak domates ve soğan da ilave edebilirsiniz. Adım Adım Pişirme 1-Derin çukur bir kaba 2 çorba kaşığı yoğurt, 4 su bardağı un ve 1 su bardağı suyu koyup iyice yoğurun. Bir miktar unu tezgaha serpin. Unlu tezgaha bir sıkımlık hamuru koyun. Koyduğunuz hamurları iyice yuvarlayın. . 2- Bir kapta 200 gr. kıymaya 1 tatlı kaşığı karabiber ve 1 tatlı kaşığı tuzu serpin. Hepsini birlikte iyice yoğurun. 3- Tezgahı tekrar unlayıp hamurları merdane ile açın. İçine hazırladığınız malzemeyi yeterince koyun. Hamurun kenarlarını bir tabak yardımıyla kesin. Parmaklarınızla ucunu şekillendirin. 1 çay bardağı sıvıyağı tavada kızdırın. Börekleri yağda 2-3 dakika çevirerek kızartın. Kızarttığınız börekleri içine kağıt havlu serdiğiniz bir tabağa alın. |
Alıntı
|
![]() |
|||||
Baslik | Kategori | Son Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj |
![]() |
Dahiliye | Ozge | 0 | 609 | 13.Şubat.2019 17:22 |
![]() |
Dahiliye | Ozge | 0 | 576 | 13.Şubat.2019 17:20 |
![]() |
Et - Tavuk - Balık | Ozge | 0 | 1606 | 10.Şubat.2019 20:57 |
![]() |
Et - Tavuk - Balık | Ozge | 0 | 539 | 10.Şubat.2019 20:56 |
![]() |
Et - Tavuk - Balık | Ozge | 0 | 523 | 10.Şubat.2019 20:53 |
Bookmarks |
Etiketler |
çiğ |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
Bademli Güllaç - Bademli Güllaç Tarifi - Bademli Güllaç Yapılışı | Ozge | Ramazan Yemekleri | 0 | 09.Ocak.2019 22:35 |
Kaşarlı Pide - Kaşarlı Pide Tarifi - Kaşarlı Pide Yapılışı | Ozge | Ramazan Yemekleri | 0 | 09.Ocak.2019 22:35 |
Yoğurt Bar Tarifi | Herkül | Diyet yemek tarifleri | 0 | 20.Aralık.2018 10:58 |
Çıtır Börek Tarifi - Peynirli Börek Tarifi | Herkül | Hamur İşleri | 0 | 17.Aralık.2018 14:18 |
Kübbülmüşviye Tarifi | Herkül | Et - Tavuk - Balık | 0 | 17.Aralık.2018 14:16 |