![]() |
Kerkük Dolması
Kerkük Dolması
Malzemeler: 300-400 gr kıyma Dolmalık pirinç yaklaşık 800-900 gr Limontuzu 2 yemek kaşığı köri 2 yemek kaşığı Karabiber tuz Bir demet maydonoz ve dereotu Samirsak 3-4 dış Sogan 2 tane Salca Sıvı yağ Dolmalık malzemeler: Kuru patlıcanlar ve biberler kaynamış suyun içinde yaklaşık 3-4 saat bekletilir. Üzüm yaprağı Lahana Sogan Tercihe göre taze kabak Verdiğim ölçüler göz ayarıdır. Ben tencerenin dibine lahan parçaları, haşlanmış barbunya veya bakla ve biraz da et koyuyorum. Hem tat veriyor hem dibine tutmuyor. Dolmalar kısık ateşte 45 dak piştikten sonra bir su bardağı kadar sıvı yağ kızdırılıp tencerede ki dolmanın üzerine gezdirilir ve bir 15 dak daha pişirilir daha sonra altı kapatılır. [Linki Görebilmeniz Icin Üye Olmaniz Gerekiyor! Üye Olmak Icin Tiklayin...] |
Kuru patlıcan ve Kuru biber dolması ovvv bayılırım antepliler harikaaa yapar bu yemeği bir komşum vardı istanbul da enfessss yapardı .. Bu tarifleri hangi siteden alıyorsan sonuna ~ Alıntıdır .. Şeklinde ekleme yaparsan sevinirim @[Linki Görebilmeniz Icin Üye Olmaniz Gerekiyor! Üye Olmak Icin Tiklayin...] :) |
Öyle yaparım bundan sonra
Antep mutfağını iyi bilirim :) |
@Muamma valla hiç bilmem yapmasını ama aşırı yiyiciiimdir doğu mutfağında :D |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:43. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright © 2025 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
User Alert System provided by
Advanced User Tagging (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.Navbar with Avatar by Motorradforum