07.Ocak.2019
|
#1
|
Kıdemli Üye
Üye No: 33
Üyelik tarihi: 11.Aralık.2018
Şehir:
Beğendikleri: 9
Alınan Beğeni: 53
HF Ticaret Sayısı: ( 0)
HF Ticaret Yüzdesi: ( %)
Ruh Hali
Kan Grubum:
|
Öğrencilere Akademik ve Bireysel konularda Danışmanlık sağlanıyor mu?
Öğrencilere Akademik ve Bireysel konularda Danışmanlık sağlanıyor mu?
Akran Destek Dayanışma Danışma Programı (Mentorluk): Yeni girişli öğrencilerimiz, Üniversite’deki ilk dönemlerinde, okulun sosyal ve akademik hayatına rahat uyum sağlamaları için, büyük sınıflardan başarılı bir öğrencinin liderliğinde 10–12 kişilik bir akran grubuna dâhil edilirler. Rehber öğrenciler, gruplarındaki öğrencilerin tanışıp kaynaşmasını sağlamak, üniversitenin ve olanaklarının tanıtımını yapmak, her türlü özel ve genel sorunlarında yardımcı olmak, kampüs içi etkinliklere ve kulüplere katılmalarında destek olmak gibi görevler üstlenirler.
Yurt Danışmanları: Rehber öğrenci programının yanı sıra yurt binalarında da Yurt Bina Sorumlusu (RA) olarak görev alan öğrencilerimiz vardır. Öğrenciler, yurtlarda karşılaştıkları herhangi bir sorunda öncelikle Bina Sorumlularına başvurabilirler. Bina Sorumlularının; yurt düzenini korumak, yurt yaşamını kolaylaştırmak, sosyal ilişkileri güçlendirici etkinlikler düzenlemek, arkadaşlarına gerektiğinde duygusal destek vermek, yurtlardaki teknik arızaları yetkililere bildirmek ve takip etmek, öğrencilerle idare arasındaki iletişimi güçlendirmek gibi sosyal ve idari görevleri vardır.
Akademik Danışmanlık: Birinci sınıfa başlayan bütün öğrencilerimize yerleştirildikleri bölümün öğretim üyelerinden bir akademik danışman verilir. Akademik danışmanlar öğrencilerine eğitim hayatları süresince hem dersler, mezuniyet kredileri, transfer, çift Anadal veya ek ders alma gibi akademik konularda bilgi verirler hem de öğrencilerinin kariyerine ve psiko-sosyal gelişimine katkıda bulunurlar.
Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Servisi: Servisin genel olarak amacı öğrencilerin kişisel gelişimlerini desteklemek, üniversiteye ve yurt yaşamına uyumu kolaylaştırmak, eğitim hayatları boyunca karşılaşabilecekleri akademik, kişisel ve sosyal zorlukları aşmalarında yardımcı olmak ve onlara günlük hayattaki problemlerle baş etmek için ihtiyaç duydukları çeşitli becerileri kazandırmaktır.
Yeni Öğrenci Danışmanlığı (YÖD) : Yeni Öğrenci Danışmanlığı (YÖD) yeni öğrencilerin orta eğitimden yüksek eğitime geçiş aşamasında gerekebilecek destekleri sağlamak amacıyla kurulmuş ve öğretim üyeleri tarafından yürütülen bir destek programdır. Yeni öğrenciler kayıt aşamasında bir “Yeni Öğrenci Danışmanı” öğretim üyesi ve üst sınıflardan bir “Akran Öğrenci” ile eşleştirirler. Bu ikili öğrencilerin Koç Üniversitesi yıllarını en verimli şekilde geçirmelerine yardımcı olmak için uğraşırlar.
|
|
Alıntı
|