Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11.Ocak.2019   #1
DurumuÇevrimdışı
Ozge
Moderator
Üye No: 41
Üyelik tarihi: 15.Aralık.2018
Şehir: Avrupa
Mesaj Sayısı: 2,847
Konu Sayısı: 943
Beğendikleri: 24
Alınan Beğeni: 101
HF Ticaret Sayısı: (0)
HF Ticaret Yüzdesi: (%)
Ruh Hali
Kan Grubum: A RH +

Standart Karnabahar Turşusu

Karnabahar Turşusu





Malzemeler
1 adet karnabahar
1/2 çay bardağı iri turşuluk tuz (küçük çay bardağı)
1/2 çay bardağı sirke
1/2 limon veya nohut kadar limon tuzu
1 baş sarımsak
4 adet havuç
2-3 yaprak mor lahana
1 litre kaynayıp soğutulmuş su (tuz ile birlikte kaynayacak )
suyu az gelirse tekrar aynı ölçüde kaynatılıp soğutulacak.

Yapılışı

Karnabaharlar kaynayan tuzlu suda çok az haşlanır, soğutulur.
Kaynayıp soğutulan tuzlu su bir kavanoza doldurulur,
içine karnabaharlar , soyulup verev kesilen havuçlar ,
sarımsaklar eklenir
üzerine sirke ,limon, ve mor lahana eklenip kavanozun
kapağı sıkı bir şekilde kapatılır.
Sıcak bir ortamda 10 gün sonra yemeye hazır olur .

  Alıntı

Ozge Üyenin Son 5 Konusu
Baslik Kategori Son Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj
Karaciger Yağlanması | Hepatosteatoz Dahiliye Ozge 0 636 13.Şubat.2019 17:22
Tetanoz nedir? Dahiliye Ozge 0 600 13.Şubat.2019 17:20
Bamyalı Tavuk Tarifi Et - Tavuk - Balık Ozge 0 1668 10.Şubat.2019 20:57
Fırında Mantarlı ve Balkabaklı Tavuk Et - Tavuk - Balık Ozge 0 564 10.Şubat.2019 20:56
Fırında Sebzeli Tavuk Butları Et - Tavuk - Balık Ozge 0 547 10.Şubat.2019 20:53