| 
                                 Karnabahar Turşusu 
 
 
 
Karnabahar Turşusu
 
 
 
 
 Malzemeler
 1 adet karnabahar
 1/2 çay bardağı iri turşuluk tuz (küçük çay bardağı)
 1/2 çay bardağı sirke
 1/2 limon veya nohut kadar limon tuzu
 1 baş sarımsak
 4 adet havuç
 2-3 yaprak mor lahana
 1 litre kaynayıp soğutulmuş su (tuz ile birlikte kaynayacak )
 suyu az gelirse tekrar aynı ölçüde kaynatılıp soğutulacak.
 
 Yapılışı
 
 Karnabaharlar kaynayan tuzlu suda çok az haşlanır, soğutulur.
 Kaynayıp soğutulan tuzlu su bir kavanoza doldurulur,
 içine karnabaharlar , soyulup verev kesilen havuçlar ,
 sarımsaklar eklenir
 üzerine sirke ,limon, ve mor lahana eklenip kavanozun
 kapağı sıkı bir şekilde kapatılır.
 Sıcak bir ortamda 10 gün sonra yemeye hazır olur .
 
 |