Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15.Ocak.2019   #1
DurumuÇevrimdışı
Ozge
Moderator
Üye No: 41
Üyelik tarihi: 15.Aralık.2018
Şehir: Avrupa
Mesaj Sayısı: 2,847
Konu Sayısı: 943
Beğendikleri: 24
Alınan Beğeni: 101
HF Ticaret Sayısı: (0)
HF Ticaret Yüzdesi: (%)
Ruh Hali
Kan Grubum: A RH +

Standart Yumurtasız Rende Tatlısı

Gerekli Malzemeler:

4 su bardağı un
1,5 çorba kaşığı yumuşak tereyağ
1 fincan sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
Su ( 1 su bardağı kullandım una ve koyduğunuz yağa göre değişebilir )
Tuz
Kızartmak için zeytinyağ (sıvıyağ)

Şerbet için :
(Önceden şerbetim olduğu için tam ölçü tutmayabilir fazla söyleyebilirim ziyan yok cam kavanozda dolapta durdurabilirsiniz)

2 ,5 su bardağı şeker
2 ,5 su bardağı su
5 damla limon suyu

Yapılışı:
Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz.
Unu , kabartma tozunu , tuzu, terayağ ve sıvıyağı iyice karıştırın. Daha sonra suyu ilave edin. Hamur poğaça hamurundan biraz daha sert olacak.
Hamuru iyice yoğurun ve 5 dakika dinlendirin daha sonra ceviz büyüklüğünde koparıp parmak şekli veriniz . Rendenin veya süzgecin üzerine koyunuz inceltin resimdeki şekli dürer gibi şekli veriniz. Daha sonra bol kızgın yağa atıp nar gibi oluncaya kadar iyice kızartın.
İsterseniz şerbete koymadan da yiyebilirsiniz secenek size kalmış. Şerbetin içine atıyoruz bir iki defa karıştırıp servis tabağına alıyoruz.

Üzerine istediğiniz üzere antepfıstığı , ceviz veya fındık hindistan cevizi serpebilirsiniz ..

  Alıntı

Ozge Üyenin Son 5 Konusu
Baslik Kategori Son Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj
Karaciger Yağlanması | Hepatosteatoz Dahiliye Ozge 0 637 13.Şubat.2019 17:22
Tetanoz nedir? Dahiliye Ozge 0 600 13.Şubat.2019 17:20
Bamyalı Tavuk Tarifi Et - Tavuk - Balık Ozge 0 1668 10.Şubat.2019 20:57
Fırında Mantarlı ve Balkabaklı Tavuk Et - Tavuk - Balık Ozge 0 565 10.Şubat.2019 20:56
Fırında Sebzeli Tavuk Butları Et - Tavuk - Balık Ozge 0 547 10.Şubat.2019 20:53