![]() |
![]() |
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
Gerekli Malzemeler:
4 su bardağı un 1,5 çorba kaşığı yumuşak tereyağ 1 fincan sıvıyağ 1 paket kabartma tozu Su ( 1 su bardağı kullandım una ve koyduğunuz yağa göre değişebilir ) Tuz Kızartmak için zeytinyağ (sıvıyağ) Şerbet için : (Önceden şerbetim olduğu için tam ölçü tutmayabilir fazla söyleyebilirim ziyan yok cam kavanozda dolapta durdurabilirsiniz) 2 ,5 su bardağı şeker 2 ,5 su bardağı su 5 damla limon suyu Yapılışı: Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz. Unu , kabartma tozunu , tuzu, terayağ ve sıvıyağı iyice karıştırın. Daha sonra suyu ilave edin. Hamur poğaça hamurundan biraz daha sert olacak. Hamuru iyice yoğurun ve 5 dakika dinlendirin daha sonra ceviz büyüklüğünde koparıp parmak şekli veriniz . Rendenin veya süzgecin üzerine koyunuz inceltin resimdeki şekli dürer gibi şekli veriniz. Daha sonra bol kızgın yağa atıp nar gibi oluncaya kadar iyice kızartın. İsterseniz şerbete koymadan da yiyebilirsiniz secenek size kalmış. Şerbetin içine atıyoruz bir iki defa karıştırıp servis tabağına alıyoruz. Üzerine istediğiniz üzere antepfıstığı , ceviz veya fındık hindistan cevizi serpebilirsiniz .. |
Alıntı
|
![]() |
|||||
Baslik | Kategori | Son Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj |
![]() |
Dahiliye | Ozge | 0 | 635 | 13.Şubat.2019 17:22 |
![]() |
Dahiliye | Ozge | 0 | 598 | 13.Şubat.2019 17:20 |
![]() |
Et - Tavuk - Balık | Ozge | 0 | 1666 | 10.Şubat.2019 20:57 |
![]() |
Et - Tavuk - Balık | Ozge | 0 | 564 | 10.Şubat.2019 20:56 |
![]() |
Et - Tavuk - Balık | Ozge | 0 | 546 | 10.Şubat.2019 20:53 |
Bookmarks |
Etiketler |
rende , tatlısı , yumurtasız |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
Katmer Tatlısı | Ozge | Tatlılar | 0 | 15.Ocak.2019 20:36 |
Sünger Tatlısı | Ozge | Ramazan Yemekleri | 0 | 09.Ocak.2019 22:43 |
Gazoz Tatlısı | Ozge | Tatlılar | 0 | 30.Aralık.2018 22:12 |
Kabak Tatlısı | Anka KF | Tatlılar | 0 | 29.Kasım.2018 17:03 |
Karakuş Tatlısı | Anka KF | Tatlılar | 0 | 29.Kasım.2018 17:01 |