Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18.Ocak.2019   #1
DurumuÇevrimdışı
Ozge
Moderator
Üye No: 41
Üyelik tarihi: 15.Aralık.2018
Şehir: Avrupa
Mesaj Sayısı: 2,847
Konu Sayısı: 943
Beğendikleri: 24
Alınan Beğeni: 101
HF Ticaret Sayısı: (0)
HF Ticaret Yüzdesi: (%)
Ruh Hali
Kan Grubum: A RH +

Standart Kremalı Zeytin Çorbası

Malzemeler

1 su bardağı krema
1 çay bardağı doğranmış siyah ve yeşil zeytin
2 çorba kaşığı silme un
2 çorba kaşığı tereyağı
5 su bardağı soğuk et suyu
1 su bardağı süt
Tuz
Hamuru için:
1 adet yumurta
Bir tutam tuz
Aldığı kadar un

Yapılışı

Hamur için yoğurma kabına yumurta, tuz ve kulak memesi kıvamında hamur elde edene kadar un ilave edip, yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve yarım saat dinlendirin. Hamuru iki eşit parçaya ayırın ve üzerine un serpip, oklava yardımıyla açın. Açtığınız hamurdan 1 cm kalınlığında kareler kesip, unlanmış fırın tepsisine yayın. Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kuruyana kadar pişirin.

Çorba için, bir tencereye aldığınız un ve tereyağını rengi dönene kadar kavurun. Üzerine soğuk et suyu ve sütü ilave ederken, bir yandan da karıştırın. Koyu bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin. İçinekrema katın ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dakika pişirin ve tuzunu ayarlayın.

Hazırladığınız hamurları ayrı bir tencerede haşlayıp süzdükten sonra çorbaya ilave edin. Siyah ve yeşil zeytini ekleyip, bir taşım daha kaynatın. Tencereyi ocaktan alın ve kıyılmış dereotu serpip, sıcak olarak servis yapın.

  Alıntı

Ozge Üyenin Son 5 Konusu
Baslik Kategori Son Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj
Karaciger Yağlanması | Hepatosteatoz Dahiliye Ozge 0 629 13.Şubat.2019 17:22
Tetanoz nedir? Dahiliye Ozge 0 592 13.Şubat.2019 17:20
Bamyalı Tavuk Tarifi Et - Tavuk - Balık Ozge 0 1649 10.Şubat.2019 20:57
Fırında Mantarlı ve Balkabaklı Tavuk Et - Tavuk - Balık Ozge 0 557 10.Şubat.2019 20:56
Fırında Sebzeli Tavuk Butları Et - Tavuk - Balık Ozge 0 538 10.Şubat.2019 20:53