Keçi peynirli ve tavuklu salata
5-6 yaprak marul
• 12-14 adet kiraz domates (Sarı, yeşil)
• 100 g taze keçi peyniri
• 2 adet salatalık
• 5-6 adet kurutulmuş erik
• 4-5 dal taze nane yaprağı
• 2 adet domates (Rendelenmiş. Tavuk etiyle birlikte kullanılacak)
• 1 adet tavuk göğüs eti
• Tuz, taze çekilmiş karabiber
Sosu için
• Yarım limonun suyu
• 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
• Tuz
Tavuk etini 2 parmak genişliğinde kesin. Rendelenmiş domatesle birlikte ızgarada kızartın. Tuzunu ve karabiberini ekleyip tatlandırın.
Geniş bir salata kasesine marulu irice doğrayın, domatesleri enine ikiye kesin, salatalıkları alacalı soyup dilimleyin. Salata malzemesini taze nane yapraklarını, kurutulmuş erikleri, sosunu, tuzu ve karabiberi ekleyerek harmanlayın. En son ızgarada kızarttığınız domatesli tavuk etlerini ilave edin. Karıştırıp hemen servis yapın.
|