Rezene ve enginar turşusu salatası tarifi
Rezene ve enginar turşusu salatası tarifi için malzemeler
• 500 g rezene
• 2 adet enginar (Temizlenmiş)
• 1 limonun suyu
• 20 g kişniş tohumu
• 20 g hardal tohumu
• 1 su bardağı elma sirkesi
• 1 yemek kaşığı tuz
• 1 yemek kaşığı toz şeker
• 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
Rezeneyi ortadan ikiye bölün. Sert beyaz kök kısmını alıp incecik dilimleyin. Enginarları da zar şeklinde doğrayın. Limon suyu ile karıştırıp kararmasını önleyin.
Sos tenceresinde hardal ve kişniş tohumlarını yağsız olarak 1-2 dakika kavurun. Elma sirkesini, tuzu ve şekeri ekleyip 1 dakika kaynatın. Sirke karışımını ocaktan alıp soğumaya bırakın. Rezenelerin ve enginarların üzerine sirkeli karışımın tamamını dökün. Üzerini streçleyip buzdolabına aktarın. 6-12 saat beklettikten sonra servis yapın.
|