![]() |
![]() |
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
Malzemeler:
yarım litreden biraz fazla süt 125gr tereyağı 3 adet yumurta 3 yemek kaşığı kakao 1 paket kekun, sade (yoksa gözkararı un + kabartma tozu, normal kekten biraz daha sıvı olacak şekilde) 1,5 veya 2 su bardağı toz şeker Hazırlanması: Süt ile yağı, yağ eriyene kadar ısıtın. 3 yumurtayı şekerle çırpın, kakaoyu ekleyin ve bu karışıma sütü azar azar ilave edin. Bu karışımdan 1 su bardağı ayırın. Geriye kalana kekunu ekleyin. İyice çırpıp yağlanmış dikdörtgen bir fırın kabına boşaltın. 175C fırında pişirin. Kürdan batırarak piştiğini kontrol edin. Pişince fırından çıkartıp 1 bardak sütlü karışımı yavaşça üzerine gezdirin. Soğuduktan sonra isteğe göre meyve, antep fıstığı ve krem şanti ile süsleyin. |
Alıntı
|
![]() |
|||||
Baslik | Kategori | Son Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj |
![]() |
Dahiliye | Ozge | 0 | 637 | 13.Şubat.2019 17:22 |
![]() |
Dahiliye | Ozge | 0 | 600 | 13.Şubat.2019 17:20 |
![]() |
Et - Tavuk - Balık | Ozge | 0 | 1668 | 10.Şubat.2019 20:57 |
![]() |
Et - Tavuk - Balık | Ozge | 0 | 565 | 10.Şubat.2019 20:56 |
![]() |
Et - Tavuk - Balık | Ozge | 0 | 547 | 10.Şubat.2019 20:53 |