|  |   | 
|  03.Ocak.2019 | #1 | 
|  |  Kunta Kinte Kek 
 
 
Malzemeler: yarım litreden biraz fazla süt 125gr tereyağı 3 adet yumurta 3 yemek kaşığı kakao 1 paket kekun, sade (yoksa gözkararı un + kabartma tozu, normal kekten biraz daha sıvı olacak şekilde) 1,5 veya 2 su bardağı toz şeker Hazırlanması: Süt ile yağı, yağ eriyene kadar ısıtın. 3 yumurtayı şekerle çırpın, kakaoyu ekleyin ve bu karışıma sütü azar azar ilave edin. Bu karışımdan 1 su bardağı ayırın. Geriye kalana kekunu ekleyin. İyice çırpıp yağlanmış dikdörtgen bir fırın kabına boşaltın. 175C fırında pişirin. Kürdan batırarak piştiğini kontrol edin. Pişince fırından çıkartıp 1 bardak sütlü karışımı yavaşça üzerine gezdirin. Soğuduktan sonra isteğe göre meyve, antep fıstığı ve krem şanti ile süsleyin. | 
| Alıntı | 
|  Ozge Üyenin Son 5 Konusu | |||||
| Baslik | Kategori | Son Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj | 
|  Karaciger Yağlanması | Hepatosteatoz | Dahiliye | Ozge | 0 | 784 | 13.Şubat.2019 17:22 | 
|  Tetanoz nedir? | Dahiliye | Ozge | 0 | 755 | 13.Şubat.2019 17:20 | 
|  Bamyalı Tavuk Tarifi | Et - Tavuk - Balık | Ozge | 0 | 1899 | 10.Şubat.2019 20:57 | 
|  Fırında Mantarlı ve Balkabaklı Tavuk | Et - Tavuk - Balık | Ozge | 0 | 710 | 10.Şubat.2019 20:56 | 
|  Fırında Sebzeli Tavuk Butları | Et - Tavuk - Balık | Ozge | 0 | 687 | 10.Şubat.2019 20:53 |