![]() |
![]() |
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
Malzemeler
• 3 adet yumurta • 1 su bardağı şeker • 1 su bardağı yoğurt • 1 su bardağı sıvı yağ • 2,5 su bardağı irmik • Yarım su bardağı un • 1 paket kabartma tozu • 1 paket vanilya Şerbeti için: • 4 su bardağı şeker • 4,5 su bardağı su Tarif Yumurtalar şekerle birlikte iyice çırpılır. Sıvı yağ eklenerek çırpmaya devam edilir. İçerisine yoğurt, irmik, un, kabartma tozu ve vanilya ilave edilerek iyice karıştırılır. Karışım yağlanmış tepsisiye yayılır. Tepsi de ilk 10 dakika 4. kademede daha sonra 3. kademede ortalama 35-40 dakika pişirilir. Şerbeti için 4 su bardağı şeker ve 4,5 su bardağı su tencerede kıvama gelinceye kadar kaynatılır. Şerbet ılık olarak ılık tatlının üzerine dökülür. Üzerine hindistan cevizi serpilerek servis yapılır. |
Alıntı
|
![]() |
|||||
Baslik | Kategori | Son Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj |
![]() |
Dahiliye | Ozge | 0 | 636 | 13.Şubat.2019 17:22 |
![]() |
Dahiliye | Ozge | 0 | 600 | 13.Şubat.2019 17:20 |
![]() |
Et - Tavuk - Balık | Ozge | 0 | 1667 | 10.Şubat.2019 20:57 |
![]() |
Et - Tavuk - Balık | Ozge | 0 | 564 | 10.Şubat.2019 20:56 |
![]() |
Et - Tavuk - Balık | Ozge | 0 | 546 | 10.Şubat.2019 20:53 |
Bookmarks |
Etiketler |
irmik , osmanlı , tatlısı , İrmik |
Seçenekler | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
Katmer Tatlısı | Ozge | Tatlılar | 0 | 15.Ocak.2019 20:36 |
Sünger Tatlısı | Ozge | Ramazan Yemekleri | 0 | 09.Ocak.2019 22:43 |
Vişneli İrmik Tatlısı | Ozge | Tatlılar | 1 | 30.Aralık.2018 22:15 |
Gazoz Tatlısı | Ozge | Tatlılar | 0 | 30.Aralık.2018 22:12 |
Osmanlı Terimler, Osmanlı Deyimler ve Anlamları Nedir? | Ersin | Osmanlı Tarihi | 0 | 10.Aralık.2018 14:27 |