05.Ocak.2019
|
#1
|
Kıdemli Üye
Üye No: 33
Üyelik tarihi: 11.Aralık.2018
Şehir:
Beğendikleri: 9
Alınan Beğeni: 53
HF Ticaret Sayısı: ( 0)
HF Ticaret Yüzdesi: ( %)
Ruh Hali
Kan Grubum:
|
Kulak Tıkanıklığı Nedenleri
Kulak Tıkanıklığı Nedenleri
Seslerin boğuk bir şekilde duyulması, kulakta dolgunluk ve basınç hissi, kulak tıkanıklığının en sık görülen sonuçlarıdır. Kulak tıkanıklığına çoğunlukla östaki borusunun fonksiyon bozuklukları neden olur. Kulak tıkanıklığı genellikle herhangi bir kulak ağrısı olmadan, seslerin boğuk işitilmesi ve kulak basıncında artış şeklinde seyreder. Bazen çatırdamaya benzer sesler de duyulabilir.
Kulak Tıkanıklığının Nedenleri Nelerdir?
Kulak tıkanıklığına genellikle östaki borusunun tıkanması neden olur. Östaki borusu ağız boşluğu ile orta kulak boşluğuna bağlayan bir tüptür. Çevre hava basıncı ile orta kulak boşluğu arasındaki hava basıncını dengeleme yardımcı olur. Östaki borusu, esneme yutma ve çiğneme sırasında açılır. İşlevindeki bozulmalar sıklıkla, soğuk algınlığı gibi hastalıkların sonucunda oluşur ve yaklaşık 1 hafta sürer.
Havayolu seyahatleri esnasında kulak tıkanıklığı sıkça görülen bir durumdur. Uçağın inişe geçtiği esnada, orta kulak boşluğu ve dış ortam arasındaki basınç dengesizliği, kulak içi hava basıncında ani artışa neden olur. Basit esneme ve çiğneme hareketleriyle östaki tüpünü açmak, basınç dengelemesi için genellikle yeterlidir. Şiddetli dengesizlik bazen barotravma ile sonuçlanır. Mide bulantısı, orta dereceli işitme kaybı ve kulak ağrısına neden olabilir.
Kulak tıkanıklığının en sık görülen nedenlerinden biri de kulak kanallarına su kaçmasıdır. Çene hareketleri, kafayı eğerek tıkanın kulağın olduğu yönde tek topuk üzerinde zıplama veya kulağın üzerine yatmak gibi basit adımlarla kulaktaki su atılabilir.
|
|
Alıntı
|