![]() |
![]() |
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
malzemeler:
500-600gr brüksel lahanası, yıkanıp her biri ikiye kesilmiş 5-6 pastırma dilimi 1 yemek kaşığı zeytinyağı 3 taze soğanın beyaz kısımları, kalın halkalar şeklinde doğranmış 2 diş sarımsak 1/4-1/2 su bardağı su bir tutam biberiye tuz karabiber 1 tatlı kaşığı taze limon suyu 1 yemek kaşığı tereyağı hazırlanması: pastırmaları ikiye bölüp orta boy yayvan bir tencerede 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile kızartın. kızarınca pastırmaları çıkarıp taze soğanları, sarımsakları ve ikiye kesilmiş brüksel lahanalarını ekleyin. lahanalar hafif kahverengi olana kadar soteleyin. daha sonra dörtte bir su bardağı suyu, bir tutam biberiyeyi, tuzu ve karabiberi ekleyin. su az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz. ısıyı düşürüp kapağını kapatın ve 5 dakika pişirin. bu arada pastırmaları minik minik doğrayın. yemek pişince kapağını açın. limon suyunu ve pastırmaları ekleyin. en son tereyağını ilave edin. yağın lahanaların sıcaklığı ile erimesini sağlayıp hafifçe karıştırın. yemeği tabaklara koyup sıcak servis yapın. |
Alıntı
|
![]() |
|||||
Baslik | Kategori | Son Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj |
![]() |
Dahiliye | Ozge | 0 | 619 | 13.Şubat.2019 17:22 |
![]() |
Dahiliye | Ozge | 0 | 583 | 13.Şubat.2019 17:20 |
![]() |
Et - Tavuk - Balık | Ozge | 0 | 1629 | 10.Şubat.2019 20:57 |
![]() |
Et - Tavuk - Balık | Ozge | 0 | 547 | 10.Şubat.2019 20:56 |
![]() |
Et - Tavuk - Balık | Ozge | 0 | 529 | 10.Şubat.2019 20:53 |
Bookmarks |
Etiketler |
biberiyeli , brüksel , lahanası , pastırmalı |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
Pastırmalı Tavuk Köftesi | Ozge | Et - Tavuk - Balık | 0 | 21.Ocak.2019 20:26 |
Brüksel Lahanası Salatası | Ozge | Salatalar | 0 | 06.Ocak.2019 22:21 |