![]() |
![]() |
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
Malzemeler:
¦1 paket 4 numara baklavalık phillo yufka ¦2 bardak antep fıstığı ¦1 bucuk çubuk tereyağı (150gr) ¦Şerbeti için: ¦3 bardak seker ¦2 bardak su ¦Yarim limonun suyu Yapılışı: 1.Önce şerbeti kaynatıp bir kenarda iyice soğumaya bırakın. 2.Fıstığı makineden geçirin. İçine arzu ederseniz değişir bir tat için, 1/4 su bardağı tozşeker, yarim cay kaşığı toz tarçın ilave edin. 3.Baklavalık yufkalarınızı ortadan ikiye bölüp borcam kalıba tam yerleşecek boyuta getirin. Yarim yufkaları önce üst üste getirin, sonra üçe bölüp ilk kısmını tepsiye yerleştirin 4.Üstüne fıstıklı karışımın yarısını yayın. Sonra diğer üçte bir yufkaları koyup kalan fıstığı ekleyin. En son kalan yufkaları da üstüne kapatın. 5.Keskin bir bıçakla baklava şeklinde kesin. 6.Kızdırılmış yağı baklavanın üstüne döküp 175C dereceli fırında kızarana kadar pişirin. 7.Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Ilındıktan sonra şerbetini dokun. Üstünü tamamen kapatmayın, yoksa baklavanız yumuşar. |
Alıntı
|
![]() |
|||||
Baslik | Kategori | Son Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj |
![]() |
Dahiliye | Ozge | 0 | 639 | 13.Şubat.2019 17:22 |
![]() |
Dahiliye | Ozge | 0 | 603 | 13.Şubat.2019 17:20 |
![]() |
Et - Tavuk - Balık | Ozge | 0 | 1668 | 10.Şubat.2019 20:57 |
![]() |
Et - Tavuk - Balık | Ozge | 0 | 565 | 10.Şubat.2019 20:56 |
![]() |
Et - Tavuk - Balık | Ozge | 0 | 547 | 10.Şubat.2019 20:53 |
Bookmarks |
Etiketler |
antep , baklava , fıstıklı |
Seçenekler | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
Piliseli Baklava | Ozge | Ramazan Yemekleri | 0 | 09.Ocak.2019 22:43 |
Burma Baklava | Ozge | Ramazan Yemekleri | 0 | 09.Ocak.2019 22:36 |
damla çikolatalı, antep fıstıklı, muzlu kek | Ozge | Kekler - Kurabiyeler | 0 | 03.Ocak.2019 22:46 |
Antep Fıstıklı (Kabuksuz ) Kaç Kalori | Adenca | Diyet Listeleri - Sağlıklı Beslenme | 0 | 14.Aralık.2018 17:04 |
Antep fıstığının bilinmeyen faydaları | Ersin | Alternatif Tıp & Şifalı Bitkiler | 0 | 10.Aralık.2018 15:36 |